Čopor divljih svinja hara Zagrebom, sve su bliže centru: ‘Bojim se izaći iz kuće’

Autor: Poslovni.hr , 21. lipanj 2022. u 08:48
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Hitnu reakciju od Grada Zagreba traže lovci. I to – ni manje ni više nego zbog divljih svinja koje harače sve bliže centru grada pa i gradskog poglavarstva.

U grupama se divlje svinje okupljaju ili šetaju do trgovačkih centara. Divlje svinje žive i po Zagrebu. “Cijeli čopor lijepo preko semafora prelazilo”, svjedočila je Đurđa Đuranec koja dodaje da ih nikada nije bilo više.

“Bojim se izaći iz kuće jer ne znam u mraku gdje bi naišla na svinju”, priznaje Đuranec. Ali nije problem samo strah, već i to što uništavaju sve što im dođe pod njušku, rovare cvijeće, voće, povrće, prenosi Dnevnik.hr.

Povećao se tako i broj poziva Hrvatskom lovačkom savezu. Na dnevnoj bazi ljudi ih zovu i javljaju da su vidjeli divlju svinju. Zato su tražili hitan sastanak sa zagrebačkim gradonačelnikom.

Predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Ivica Budor rekao je da je to zato, da se ne nađemo u situaciji da “moramo objašnjavati zašto divlje svinje hodaju danas su uz Medvednicu, Mikuliće, Maksimir, a sutra možda na Zrinjevcu”.

“Tko će onda biti kriv?”, pita se Budor koji smatra da je samo pitanje vremena kada će divlje svinje doći do centra grada. Kaže da vjeruju kako u gradu postoje legla divljih svinja. Iz Grada Zagreba su za Dnevnik Nove TV odgovorili da će predstavnike Hrvatskog lovačkog saveza primiti na sastanak. I dodaju da “na području urbanog dijela Grada Zagreba ustanovljen je i donesen Program zaštite divljači te se on uspješno provodi”.

Zagrebački lovci misle baš suprotno – da se on uopće ne provodi. Miljenko Kruc iz Lovačkog saveza Grada Zagreba umiruje i kaže da se čine prilagodljive, te da nije zabilježen napad na čovjeka.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close