Cijepljeni radnici komunalne tvrtke dobit će nagradu od 500 kuna

Autor: Poslovni.hr , 06. rujan 2021. u 09:52
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Pravo na potporu u iznosu od 100 posto imaju poslodavci kod kojih 70 i više posto radnika posjeduje EU digitalnu COVID-potvrdu ili su stekli uvjete za dobivanje potvrde.

S ciljem očuvanja zdravlja radnika, direktor Komunalnog društva Autotrolej, Alberto Kontuš, donio je, uz suglasnost Nadzornog odbora te svih sindikata koji djeluju na području ovog Društva, odluku o jednokratnoj novčanoj nagradi u visini od 500 kuna za sve radnike koji posjeduju EU digitalnu COVID-potvrdu o cijepljenju ili preboljenju bolesti COVID-19.

Kako se ističe u odluci, radnici KD-a Autotrolej, posebno vozači, cijelo vrijeme od početka pandemije koronavirusa rade u otežanim uvjetima i izravno su izloženi utjecaju COVID-19. No, isto tako cilj je istovremeno zaštita zdravlja korisnika naših usluga, ističu u Autotroleju.

Naglašavaju, piše Novi list, da je odluka donesena radi ostvarivanja potpore za očuvanje radnih mjesta jer je Vlada Republike Hrvatske donijela mjeru kojom je visina potpore uvjetovana postotkom cijepljenosti radnika. Navedenom mjerom pravo na potporu u iznosu od 100 posto imaju poslodavci kod kojih 70 i više posto radnika posjeduje EU digitalnu COVID-potvrdu ili su stekli uvjete za dobivanje potvrde. Ako je cijepljeno manje od 70 posto radnika, potpora se može odobriti sukladno postotku radnika s EU digitalnim COVID-potvrdama.

– Autotrolej je u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ-a već u tri navrata proveo organizirano cijepljenje radnika, a pozivu se odazvalo 35 do 40 posto ukupnog broja radnika. Riječ je o niskom postotku cijepljenosti, a što je u izravnoj vezi s odlukom Vlade i potporama za očuvanje radnih mjesta. Od početka pandemije i prvog lockdowna smo bili u pogonu, održavali linije i prijevoz putnika, i ni jedan radnik nije dobio otkaz ugovora o radu kao višak radne snage.

Komentirajte prvi

New Report

Close