Cijene na tržnicama nikad veće: “Prigovaraju da su visoke cijene, ali, u dućanu su iste cijene samo je ovdje duplo bolja roba”

Autor: Poslovni.hr , 03. kolovoz 2023. u 08:53
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

ijene rastu, no prodavači tvrde da je taj porast očekivan i realan s obzirom na nedavne vremenske nepogode koje su pogodile Hrvatsku.

Inflacija pogađa i tržnice. Cijene rastu, no prodavači tvrde da je taj porast očekivan i realan s obzirom na nedavne vremenske nepogode koje su pogodile Hrvatsku. Stoga je ekipa HRT-a posjetila najpoznatiju tržnicu u Zagrebu i upitala prodavače i građane što oni misle o porastu cijena.

Euro pedeset, dva, četiri. Prolazeći zagrebačkim Dolcem cijene od štanda do štanda rastu, no prodavači smatraju da je s obzirom na kvalitetu, njihova cijena opravdana.

“Prigovaraju da su visoke cijene, ali, u dućanu su iste cijene samo je ovdje duplo bolja roba, te kvalitetna, domaća i manje-više ljudi to ne cijene”, govori jedna od prodavačica.

“Nekome je skupo, nekome nije, netko je zadovoljan. Mušterije ništa ne prigovaraju, kome je skupo – ode dalje”, priča prodavač.

“Veselimo se svi da dobimo nekih 10 eura. Nama koji prodajemo, uvijek nam je malo”, priča druga prodavačica.

Porast cijena posljedica je i brojnih vremenskih neprilika koje su u posljednjih nekoliko tjedana pogodile Hrvatsku.

“Usjevi su nam pali, sad ovi vjetrovi, tuče, neminovno je podići cijene. Tuča nam je pogodila salate, plastenike, blitve, sve”, priča prodavačica na Dolcu.

Najviše se prodaje sezonsko povrće i voće, a dobro se prodaju salate, grah i mahune. Građani ipak nisu oduševljeni cijenama.

“Nekad smo imali mahune po jednu kunu, odnosno po jedan euro vrijednosti u kunama, a danas je ovo previše. Pola kile sam platila dva eura, a tada sam dobila možda i kilu i pol za to da ne pričam, ali, što je tu je”, priča prolaznica.

Visoke, zaokružene cijene teško će privući nove kupce. A dok prodavači ne odluče spustiti cijene, Dolac bi mogao ostati poluprazan.

Komentirajte prvi

New Report

Close