CIA objavila ‘ekskluzivu’ o Titovoj smrti

Autor: Poslovni.hr/H , 10. srpanj 2018. u 09:47
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Američki obavještajci su na društvenoj mreži Twitter objavili dokument koji od 1980. godine čuvaju u svom muzeju.

Ovih dana američki obavještajci su na društvenoj mreži Twitter objavili dokument koji od 1980. godine čuvaju u svom muzeju.

Uz tekst "Muzejski artefakt tjedna – obavještenje FBIS-a [Foreign Broadcast Information Service – interna informativna služba Centralne obavještajne agencije], kojom se objavljuje smrt predsjednika Jugoslavije Josipa Broza Tita", prenosi Tanjug.

Stvar je u tome što se iznad vijesti o Titovoj smrti kao izvor navodi Radio Bukurešt, od kojeg su navodno preuzeli vijest 4. svibnja 1980. godine u 19:00 sati po lokalnom vremenu.

To je dokaz da griješe i najveći, jer ovu su vijest jedino mogli preuzeti od Radio Beograda, ali je neko od operativaca pobrkao dva glavna grada dvije susjedne države.

U daljem tekstu piše isto ono što su prvi čuli građani bivše države i što je 4. svibnja 1980. godine prvi pročitao u televizijskom prijenosu Miroslav Lilić, tadašnji voditelj centralnog Dnevnika Televizije Zagreb.

"Centralni komitet Saveza komunista Jugoslavije i Predsjedništvo Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije javljaju radničkoj klasi, svim građanima, narodima i narodnostima Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije da je umro drug Josip Broz Tito, predsjednik Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i Saveza komunista Jugoslavije."

Komentari (4)
Pogledajte sve

O mrtvim (zločincima) sve najljepše!

O mrtvim (zločincima) sve najljepše!


Zaboravili ste napisati da naš "Drug" nije bio Hrvat . Zagorac iz Kumrovca , nego ruski igrač… svako to može razaznati po njegovom govoru ..Uostalom… šta ovaj članak radi na ovom portalu ???

kako što? pa Tite je bio najveći burzovni špekulant, zaduživao se gdje god je stigao i trošio na užitke, pravi vuk samotnjak
http://www.telegraf.rs/vesti/politika/1884041-tito-nije-bio-jugosloven-a-nije-ni-hrvat-agenti-cia-otkrili-najvecu-tajnu-jugoslavije-poreklo-marsala-video

Zaboravili ste napisati da naš “Drug” nije bio Hrvat . Zagorac iz Kumrovca , nego ruski igrač… svako to može razaznati po njegovom govoru ..Uostalom… šta ovaj članak radi na ovom portalu ???

New Report

Close