Konferencija pod nazivom “Putovanje kroz Michelinovu povijest dugu 88 godina” održat će se 04. ožujka 2025. godine u novom zagrebačkom hotelu Pullman i predstavlja jedinstvenu priliku za sve ljubitelje gastronomije, hotelijerstva i turizma.
Ovaj prestižni event organizira Međunarodna organizacija “Ja volim Francusku” u suradnji s renomiranim chefom Michelom Husserom i tvrtkom MPPD iz Zagreba.
Michel Husser vlasnik je legendarnog obiteljskog restorana Le Cerf koji je jedini na svijetu uspio sačuvati Michelinovu zvjezdicu punih 88 godina u kontinuitetu. Njegovo bogato iskustvo i duboko razumijevanje gastronomije učinili su ga jednim od najcjenjenijih stručnjaka u svijetu kulinarstva.
Kroz ovu konferenciju, chef Husser podijelit će dio svog znanja, a ekskluzivno za Poslovni dnevnik otkrio je i koje su to ključne vrijednosti i principi koji su njegovom restoranu omogućili ovako dugu tradiciju izvrsnosti.
Husser: Za mene je najvažnija valorizacija i poštovanje regionalnih kuhinja u skladu s godišnjim dobima i vrhunskim proizvodima, bez previše kompliciranja.
Prestižna tradicija
“Profesionalizam chefa, iskustvo i gastronomska kultura regija, motivacija chefa i svih njegovih timova, koherencija s restoranom, regijom, sezonom i ponudom prema klijentima, poštovanje prema klijentima, dobavljačima i suradnicima – to su ključni elementi uspjeha”, kaže Husser.
Iako se upravo dodjela Michelinove zvjezdice često doživljava kao vrhunac u gastronomskom svijetu, istina je da je njeno zadržavanje još veći izazov. Na pitanje kako balansirati između kreativnosti, poslovne održivosti i visokih standarda koje Michelin zahtijeva Husser odgovara da “nisu norme Michellina te koje trebaju diktirati rad chefa, već njegova osobnost, osjećaj i zdrav razum”.
Govoreći o globalnim promjenama u gastronomiji, chef Husser ne krije zabrinutost zbog smjera u kojem se Michelinove zvjezdice razvijaju. “U Francuskoj je Michelin izgubio mnogo svog prestiža, a njegove vrijednosti su usmjerene i pod utjecajem marketinga, zanemarujući užitak u korist originalnosti, kušanja umjesto degustacije, zaboravljajući temeljne principe i originalnosti francuske kuhinje. Za mene je najvažnija valorizacija i poštovanje regionalnih kuhinja u skladu s godišnjim dobima i vrhunskim proizvodima, bez previše kompliciranja”.

Organizatori vjeruju da će ova konferencija ojačati gastronomske i kulturne veze između Hrvatske i Francuske, ali i otvoriti vrata budućim projektima. “Glavna ideja ovog događaja je da se predstavi izuzetna povijest Michelinove zvijezde, kroz perspektivu Michel Hussera, vlasnika restorana Le Cerf, koji već 88 godina ponosno nosi ovu prestižnu zvjezdicu.
Ovaj događaj pruža jedinstvenu priliku za razmjenu iskustava i usmjerava pažnju na značaj Michelinove gastronomije, što može otvoriti nova vrata za suradnju između francuske i hrvatske gastronomske scene. Očekujem da će konferencija doprinijeti jačanju kulturnih i privrednih veza, kao i promociji Zagreba i Hrvatske kao destinacije za gourmet turizam i luksuzna događanja.
Ujedno, ovakvi događaji imaju potencijal da privuku investicije, potaknu suradnju među ugostiteljima, hotelijerima i drugim akterima industrije, te stvore prilike za razmjenu znanja i iskustava na visokom nivou.
Hrvatska je već prepoznata po svojoj prirodnoj ljepoti, a sada ima šansu da postane i ozbiljan centar luksuznog turizma i gastronomskih događanja, u suradnji s Francuskom, koja je globalni lider u ovoj oblasti”, govori Slađana Novaković, glavna organizatorica događaja i predsjednica udruge “Ja volim Francusku”.
Za ljubitelje gastronomije
Održavanje ove ekskluzivne konferencije u hotelu Pullman Zagreb dodatno naglašava prestiž događaja. Kao dio globalne grupacije Accor, Pullman kontinuirano ulaže u dovođenje premium sadržaja i privlačenje gostiju koji traže vrhunsko iskustvo.
“Organizacija ovakvih događaja dio je naše dugoročne strategije za pozicioniranje Zagreba kao atraktivne destinacije za poslovne evente i luksuzne konferencije,” ističu iz Pullmana.
Prednosti održavanja eventa u ovom hotelu su brojne, a među glavnima je moderna konferencijska dvorana opremljena najmodernijom audio vizualnom tehnologijom i brzim internetom, odnosno jedina dvorana u Zagrebu koja u svojoj standardnoj ponudi ima LED ekran pa i s dnevnim svjetlom omogućuje visokokvalitetne prezentacije i interaktivne radionice.
Pullmanu u prilog ide i sama lokacija hotela u poslovnom kompleksu City Island u Buzinu, blizu Zračne luke Zagreb i glavnih prometnica, kao i premium smještaj i usluge u 193 moderno uređene sobe, restoranu, lobby baru te wellness centru s dvije saune i fitness centrom.
Posebna pažnja posvećena je dizajnu hotela, koji spaja industrijski stil s elementima prirode pa mediteranski ugođaj, terrazzo podovi, masline, umirujuće boje i luksuzni detalji stvaraju prostor koji odiše sofisticiranošću i toplinom. Za uređenje hotela pobrinuli su se Pulsar Arhitektura i arhitektica Mirta Štimac, dok je umjetnik Damir Sobota svojim grafikama doprinio završnim estetskim detaljima inspirativnog okruženja koje potiče kreativnost i produktivnost.
Konferencija “Putovanje kroz Michelinovu povijest dugu 88 godina” početkom ožujka u Zagreb će donijeti spoj tradicije, inovacije i strasti prema vrhunskoj gastronomiji, a Michel Husser spreman je svojim iskustvom i znanjem otvoriti nova poglavlja u razumijevanju Michelinovih standarda.
“Volio bih da sudionici konferencije u hotelu Pullman Zagreb kao ključnu poruku mog predavanja zapamte moju strast i moju iskrenost”, zaključio je chef Husser te kao glavna zvijezda ove jedinstvene kulinarske priče nagovijestio vrhunsko predavanje vrijedno pažnje.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu