Premda je hrana u neraskidivoj poveznici s emocijom, za izvrsnost na tanjuru potrebno je znanje. Misao je to vodilja specijalističkog usavršavanja u kulinarskim institucijama svjetskoga glasa pod nazivom Budi Foodie, za mlade kuhare, konobare, sommeliere i druge struke, pod palicom Rudolfa Štefana, chefa i vlasnika restorana Pelegrini iz Šibenika, nositelja Michelinove zvjezdice.
Štefan je osnovao zakladu kako bi budućim naraštajima profesionalaca u ugostiteljstvu omogućio edukaciju i kvalitetnije obrazovanje u najboljim svjetskim školama, restoranima i hotelima poput Basque Culinary Center, Cordon Bleu, pariškog Ferrandija ili talijanskog Intreccija, uz pune stipendije, ali i kako bi podigao standarde domaće gastronomske scene. Sama zaklada Budi Foodie dio je gastronomske platforme Chefs' Stage, u sklopu koje je Štefan sa svojim timom organizirao međunarodni kongres gastronomije i ugostiteljstva u Šibeniku, na kojem je sudjelovalo 400-tinjak profesionalaca iz svijeta gastronomije, od čega je gotovo 50 domaćih chefova te 30-ak istaknutih stranih imena. Kako rad zaklade obuhvaća programe nekoliko ministarstava, na osnivanju Budi Foodieja radili su više od šest mjeseci.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu