CERP prihvatio ponudu mirovinaca za dionice u Villi Dubrovnik, za 21 milijun kn

Autor: Marija Brnić , 09. prosinac 2021. u 22:01
Dubrovačkog hotelijera Erste fondovi preuzeli su ljetos, a drže 90% udjela/Ž. Lukunić/PIXSELL

Za 50.625 dionica iz državnog portfelja, čija je nominalna vrijednost po 100 kuna, s ponuđenom cijenom u ovom postupku od 417,12 kuna po dionici CERP će uprihoditi više od 21 milijuna kuna.

Upravno vijeće na čelu s ministrom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darkom Horvatom odobrilo je Centru za restrukturiranje i prodaju (CERP) da prihvati ponudu za preuzimanje koju su većinski vlasnici Erste Plavi obvezni mirovinski fond i još sedam dobrovoljnih i obveznih mirovinskih fondova istaknuli za dionice Ville Dubrovnik.

Za 50.625 dionica iz državnog portfelja, čija je nominalna vrijednost po 100 kuna, s ponuđenom cijenom u ovom postupku od 417,12 kuna po dionici CERP će uprihoditi više od 21 milijuna kuna, što je i jedan od najvećih prihoda ostvarenih u privatizaciji tijekom ove godine.

Mirovinci su dubrovačko hotelijersko-turističko poduzeće preuzeli ljetos sklapanjem ugovora s Dogus Croatia i nizozemskim Maritimusom, a ukupno drže 89,6 posto dionica, te će s CERP-ovih 6,1 posto držati ukupno 95,7 posto, čime, ako ne bude reakcije na ponudu kod ostalih malih dioničara, stječu pravo na njihovo istiskivanje.

Neovisno o tomu, u ponudi za preuzimanje mirovinci navode kako će dionica ostati na redovitom tržištu Zagrebačke burze, na koje je uvrštena u lipnju ove godine, ne samo jer je to obveza po zakonima o mirovinskim fondovima, nego i zbog osiguranja transparentnog poslovanja objavom financijskih izvještaja i ostalih informacija na stranicama burze. 

Komentirajte prvi

New Report

Close