CERP oglasio još prodaju 30 manjinskih udjela

Autor: Marija Brnić , 06. veljača 2020. u 22:00
Prodaje se i 8% udjela u Pogrebnom poduzeću Zagreb/SANJIN STRUKIĆ/PIXSELL

Hrvatska nadomak cilja ubrzane privatizacije iz akcijskog plana.

Do 1. travnja Hrvatska će ispuniti cilj ubrzane privatizacije iz akcijskog plana za pridruživanje europskom tečajnom mahanizmu.

CERP je objavio poziv za nadmetanje za posljednjih 30 od ukupno 90 manjihskih udjela predviđenih za prodaju u ovom modelu. Očekuju i dobre rezultate, jer se nude mnoge zanimljive dionice i udjeleposebice iz turističkog dijela portfelja, poput Vranjica Belvedere, hotela Imperijal Vodice, te Njivice, PGM Ragusa, Kampa Šimuni.

Na listi su i dionice Lavčevića, zagrebačkog Tehnomonta, bjelovarske Gale, nekoliko veterinarskih ambulanti i stanica, prijevoznika Autotrans Lika i Autoprijevoz iz Otočca, zagrebačkog Uniona, Franka, Inovina, Tehnopublica, ivanićgradskog Klasa, krapinske Kotke…

Na prodaju je i 8 posto udjela države u Pogrebničkom poduzeću Zagreb, s početnom cijenom od 610 tisuća kuna. Pojedinačno najvrjedniji paket u ovom krugu nadmetanja je u vinkovačkom hoteljeru GEM, za čijih 10% se traži 2,87 mil. kuna.

Nadmetanje se održava za najveći broj tvrtki 27. veljače, a za one vrjednije 23. ožujka. U dosadašnja dva kruga od ponuđenih 60 paketa prodano je ukupno 18, a ostvareno je nešto manje od tri milijuna kuna prihoda.

Komentirajte prvi

New Report

Close