Čekali predizbornu godinu da snize PDV u turizmu

Autor: Poslovni.hr/H , 10. prosinac 2018. u 19:11
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Ova je Vlada rasteretila gospodarstvo temeljem fiskalnih mogućnosti, u 2020. će smanjiti PDV na turizam, to jest ugostiteljske usluge, poručio je ministar Cappelli danas u Saboru.

Vlada će u 2020. godini smanjiti PDV na turizam, to jest na ugostiteljske usluge, najavio je u ponedjeljak ministar turizma Gari Cappelli u objedinjenoj saborskoj raspravi o prijedlozima triju turističkih zakona, o turističkim zajednicama, o turističkim članarinama i o pristojbama.

Ministar je to izjavio odgovarajući SDP-ovu zastupniku Saši Đujiću kojeg je zanimalo ima li prostora vratiti "nazad" PDV u ugostiteljstvu s 25 na 13 posto, s obzirom na to da nam PDV raste i gospodarske su prilike općenito bolje.

"Ova je Vlada rasteretila gospodarstvo temeljem fiskalnih mogućnosti, u 2020. će smanjiti PDV na turizam, to jest ugostiteljske usluge", poručio je ministar.

Iz oporbenih redova vijest je komentirao SDP-ov saborski zastupnik Branko Grčić, pozdravivši najavu ministra, ali i izrazio žaljenje što će se to dogoditi tek 2020. godine.

 "To je predizborna godina, pa ni to nije slučajno, rekao Grčić koji je najavu ministra Garija Capellija da će Vlada u 2020. smanjiti PDV na turizam, odnosno na ugostiteljske usluge, nazvao "viješću dana" za turistički sektor.

Komentari (5)
Pogledajte sve

U 2013. godini su smanjili PDV sa 25 na 10%, da bi u 2014. povećali sa 10% na 13%, pa su u 2017. Povećali sa 13% na 25% , i sada se hvale kako će 2020 smanjiti sa 25% na (u članku nije rekao ali se iz prijedloga može saznati) 24%. U slučaju da se bilo koja vrsta pića prodaje (a da nije kava ili voda) na sve ovo ide još uglavnom oko 3% poreza na potrošnju.

Da li postoji ozbiljna država (ozbiljnija od Venecuele) da bi se ovako često i drastično igrala sa poreznim stopama?


svaki manji porez je dobar.
treba smanjivati poreznu presiju konstantno

….npr. ukidanjrm raznih nepotrebnih ministarstava, agencijs, komora, općina, županija i konačno uhljeba kao što je bezveznjak sa slike!

svaki manji porez je dobar.
treba smanjivati poreznu presiju konstantno

Smradovi

New Report

Close