Čeka li fantomski tanker Ivana Čermaka i njegov Delta Oil?

Autor: Poslovni dnevnik , 16. svibanj 2022. u 07:00
Ivan Čermak i kompanija Delta Oil International dio su lanca kupnje nafte/M. Lukunić/PIXSELL

Nafta koja je do Hrvatske prevezena u tankeru “ARC1”, a za koju se sumnja da je iranska, neslužbeno se dovodi u vezu s Ivanom Čermakom i njegovom kompanijom Delta Oil.

Fantomski tanker “ARC1”, koji plovi pod panamskom zastavom, od kojega sad svi dižu ruke i ne žele se dovoditi u vezu s njim, odnosno s njegovim teretom, i dalje je usidren između Rijeke i Omišlja.

Nafta koja je do Hrvatske prevezena u tankeru “ARC1”, a za koju se sumnja da je iranska, neslužbeno se dovodi u vezu s Ivanom Čermakom i njegovom kompanijom Delta Oil International, piše u nedjelju Večernji list.

Takvu informaciju dnevniku je potvrdilo više izvora. Ivan Čermak je na pitanje je li kupac te nafte Večernjem listu vrlo kratko odgovorio da nije, a na pitanje je li na bilo koji način povezan s tim tankerom, kazao je da će se čuti kasnije, ali to se nije dogodilo jer se više nije javljao na pozive.

Ivan Čermak i kompanija Delta Oil International dio su lanca kupnje nafte – ta kompanija kupuje, dovozi i skladišti u JANAF-u sirovu naftu za krajnje korisnike, budući da je lani Čermak prodao i više nije vlasnik kompanije Crodux i ne može krajnji proizvod, prerađenu naftu, koristiti kao svoj krajnji proizvod.

Čermakova tvrtka s JANAF- om ima niz ugovora potpisanih u posljednjih nekoliko godina. Posljednji ugovor potpisan je 22. travnja ove godine, a taj je događaj zabilježen i na stranicama JANAF-a.

“Društvo je s kompanijom Delta Oil International d.o.o. sklopilo ugovor o skladištenju 169.000 m³ sirove nafte na Terminalu Omišalj za razdoblje od 15. travnja 2022. do 15. kolovoza 2022. godine”, piše na stranici.

Uz objavu je i tekst s izjavom predsjednika uprave Stjepana Adanića.Fantomski tanker “ARC1”, koji plovi pod panamskom zastavom, od kojega sad svi dižu ruke i ne žele se dovoditi u vezu s njim, odnosno s njegovim teretom, i dalje je usidren između Rijeke i Omišlja.

Komentirajte prvi

New Report

Close