Cavtat domaćin poslovnim liderima jugoistočne Europe

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. srpanj 2014. u 11:25
Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

Vodeći poduzetnici i gospodarstvenici jugoistočne Europe okupit će se u Cavtatu na trećem poslovnom skupu.

Vodeći poduzetnici i gospodarstvenici jugoistočne Europe okupit će se 14. i 15. srpnja u Cavtatu na trećem poslovnom skupu "Samit100 biznis lidera jugoistočne Europe – Dogovor za novo doba", koji će se baviti mogućnostima suradnje u svrhu jačanja konkurentnosti nacionalnih ekonomija, ali i potencijala cijelog jugoistoka Europe.

Organizatori Samita100 su Hrvatska udruga poslodavca (HUP), Srpska asocijacija menadžera (SAM), Atlas Fondacija iz Crne Gore i Združenje Manager Slovenije (ZMS), a glavna tema skupa bit će poboljšanje gospodarskih politika te regionalna suradnja kroz prepoznavanje potencijala na područjima turizma, transporta i logistike, hrane i pića, ICT-a i usluga, zdravlja te farmaceutike i energetike.

Prijedlozi kako unaprijediti suradnju u regiji u pojedinim sektorima bit će predstavljeni na plenarnom panelu lidera tzv. Brdo-Brijuni procesa iz Albanije, BiH, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Crne Gore, Slovenije i Srbije.

Prema najavama organizatora, o globalnim kretanjima i pozicioniranju regije na početku skupa će govoriti predsjednik IBM-a za Europu Harry van Dorenmalen, a uslijedit će radionice pod nazivom "Kreativna partnerstva kao potencijal regije – konzorciji za kreativni izvoz i zajednički nastup na lokalnim i trećim tržištima".

Svaki od sedam radnih stolova u okviru radionica imat će 'domaćine', koji će o potencijalnim projektima regionalne suradnje izvijestiti ostale sudionike, pa će tako, najavljuju organizatori, panel o hrani i piću voditi Miodrag Kostić iz MK Grupe i Ljerka Puljić iz Agrokora, a domaćin okruglom stolu o energetici bit će Tomaž Berločnik iz Petrola te Tomislav Thür iz Ine.

Svoja iskustva i ideje na stolu o turizmu će iznijeti Jako Andabak iz Sunce koncerna i Žarko Radulović iz Montenegro Stars Grupe, dok će stol o transportu i logistici voditi Ivan Pavlović iz Luke Ploče i Eldin Hadžiselimović iz ASA Holdinga, a o građevini govoriti Filip Filipec iz Tehnike te Blagota Radović iz Zeta Gradnje.

Stol o zdravstvu i farmaceutici vodit će Živko Mukaetov iz Alkaloida i Ivo Usmiani iz Jadran Galenskog laboratorija, a onaj posvećen ICT uslugama Ivica Mudrinić iz HUP-a i Boris Vujičić iz Trizma.

Drugog dana skupa bit će pak riječi o iskustvima suradnje nordijskih zemalja, a održat će se i dva plenarna panela, o tome kako svijet kapitala vidi regiju i zemlje regije, kao i o dostupnosti kapitala za investicijske projekte.

"Samit100" poslovni je skup zamišljen kao trajna platforma i mjesto susreta istaknutih poduzetnika i gospodarstvenika te političkih lidera zemalja regije kako bi zajedno otvorili perspktive jačanja konkurentnosti nacionalnih ekonomija, ali i konkurentnost potencijala cijele jugoistočne Europe, a prva dva skupa održana su u Srbiji i Crnoj Gori.

Komentirajte prvi

New Report

Close