cargo-partner donirao dvanaest stambenih kontejnera žrtvama potresa u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 21. siječanj 2021. u 08:41

Potres koji je pogodio središnju Hrvatsku 29. prosinca 2020. godine ostavio je brojne ljude bez krova nad glavom.

Timovi cargo-partnera iz cijele regije udružili su se kako bi pomogli obiteljima čiji su domovi uništeni u potresu u Hrvatskoj 29. prosinca. Tvrtka je donirala dvanaest novih kontejnera koji će služiti kao smještaj za ove obitelji, dok im lokalne vlasti pomažu u obnovi kuća.

Potres koji je pogodio središnju Hrvatsku 29. prosinca 2020. godine ostavio je brojne ljude bez krova nad glavom. Mnogi još uvijek spavaju na otvorenom, a situaciju dodatno pogoršava hladno vrijeme. Kako bi pružio brzu pomoć žrtvama potresa, cargo-partner udružio se s lokalnim organizacijama i donirao dvanaest novih kontejnera za one koji su izgubili domove.

Stanovanje je osigurano za najmanje dvanaest obitelji

Od 21. siječnja osam kontejnera isporučeno je na svoja mjesta; preostala četiri isporučit će se do 23. siječnja. Svaki kontejner opremljen je osnovnim namještajem i opremom, uključujući četiri kreveta, malu kuhinju, grijač i kemijski WC. U jednom kontejneru može se smjestiti četvero ljudi, tako da projekt može pružiti utočište za najmanje dvanaest obitelji. Inicijativa je usko koordinirana s lokalnim vlastima kako bi se osiguralo da pomoć dođe do onih kojima je najpotrebnija.

Zoran Starčević, generalni direktor cargo-partnera u Hrvatskoj, prepoznaje potrebu za brzim rješenjem:

– Unatoč hladnoći i snijegu, mnogi ljudi trenutno spavaju vani ili u svojim automobilima. Budući da mnoge od ovih obitelji posjeduju stoku, moraju ostati blizu svojih domova. Činimo sve da pružimo pomoć tamo gdje je potrebna što je brže moguće, rekao je Starčević

Pomoć timova cargo-partnera u sedam zemalja

Uz tim cargo-partnera u Hrvatskoj, koji je donirao pet kontejnera, akciji su se pridružili i zaposlenici cargo-partnera iz Austrije, Srbije, Slovenije, Mađarske, Rumunjske, kao i Bosne i Hercegovine. Generalni direktor cargo-partnera u Hrvatskoj ovu inicijativu vidi kao potvrdu korporativnih vrijednosti dobavljača logistike:

– Naše korporativno geslo “shvaćamo to osobno” uključuje snažan osjećaj društvene odgovornosti i solidarnosti. Pored donacije naše tvrtke, također bih se zahvalio našim zaposlenicima u Hrvatskoj, koji su se odmah privatno organizirali i prikupili novac za doniranje onima koji su najjače pogođeni potresom, rekao je Starčević.

Nakon što je čula za inicijativu cargo-partnera, hrvatska humanitarna organizacija Dobra Volja kontaktirala je dobavljača logistike kako bi se udružila u daljnjem projektu. Neprofitna organizacija prikupila je nekoliko paleta donacija iz Njemačke, koje su se sastojale od odjeće i ostalih potrepština.

cargo-partner pružio je organizaciji besplatne usluge skladištenja i logistike, a u želji da pomogne Dobra Volja je dio prikupljene robe donirala ljudima koji su se uselili u nove kontejnerske domove.

Zoran Starčević priznaje da ima još mnogo posla:

“Obitelji kojima smo do sada mogli pomoći vrlo su zahvalne na ovom učinkovitom privremenom rješenju. Najvažnije je da im domovi za kontejnere pružaju toplo mjesto za boravak dok rade na obnovi svojih domova. Situacija je još uvijek vrlo kritična, ali srećom, mnoge su druge organizacije pokrenule slične inicijative kako bi pružile podršku žrtvama. Pomoć je na putu, a ovo daje ljudima snagu da se nastave boriti za bolju budućnost. “

Komentirajte prvi

New Report

Close