Epidemiologinja je objasnila zašto restorani otvaraju, a kafići ne.
“U restoranu se druže one osobe koje zajedno dođu, zajedno sjede za stolom, zajedno blaguju. Za razliku od toga, u kafiću su druženja neki put među većim brojem ljudi, cirkulacija ljudi je veća, više ljudi dolazi u kontakt. Epidemiolozima upravo restorani, a pogotovo kafići, predstavljaju jedan izazov u tzv. praćenju kontakata”, kaže Ivana Pavić Šimetin, zamjenica ravnatelja HZJZ-a, za HRT.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu