Capakova zamjenica: Imat ćemo troznamenkaste brojke novozaraženih, to je normalno

Autor: Poslovni.hr , 04. srpanj 2020. u 09:50
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Među novooboljelima su i zdravstveni djelatnici.

Hrvatska je jučer imala ponovno 96 novooboljelih od koronavirusa, koliko ih je zabilježeno i 1. travnja, što je najveći broj od početka epidemije.

“96 novozaraženih smo zadnji put imali 1. travnja, još uvijek epidemija traje. Mislim da nema neke velike potrebe za ogromnom zabrinutošću jer ćemo jednog dana svjedočiti troznamenkastim brojkama. To je normalno. Lijepo smo se naučili na male brojke koje su bile obilježje, nismo bilježili baš velike brojke. Tako da, to je život s virusom. Ima zaraženih i to je to”, rekla je u razgovoru za RTL Danas pomoćnica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Marija Bubaš.

Novo žarište je u Požeško-slavonskoj županiji, a čekaju se rezultati još 200 testova.

“Još uvijek rezultati pristižu i broj novozaraženih se povećava. Vidjet ćemo koja brojka će biti sutra, prekosutra, u danima koji dolaze. Nije čudo da imamo žarišta, u Požegi je to obiteljsko okupljanje. Karakteristično je to za ljeto i za Hrvatsku da dolazi rodbina iz zemalja EU-a, to je bio razlog, okolnost koja je dovela do većeg broja kontakata i tu očekujemo da bi moglo doći do većeg broja zaraženih”, rekla je Bubaš.

Među novooboljelima su i zdravstveni djelatnici.

“Naravno da je skrb za medicinsko osoblje važna jer zdravstveni trenutak je taj kojeg trebamo u ovim trenucima. Svi mi imamo svoje živote, zaposlenici smo kao i drugi, imamo svoje privatne živote. Što ne znači da su ti ljudi imali rizično ponašanje, nisu, jednostavno smo prisiljeni koristiti javni prijevoz, ići među ljude, u dućan…”, komentirala je Bubaš.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Nista novoo sve je vec poznato, provaljeni ste odavno….

Hrvatska je sigurna zemlja. Hrvati izađite na izbore,

SIGURNO će te se zaraziti.

 

i 3mj zaustavili gospodarstvo i stvorili m8lijarde duga

Ma bravo zato vas i plaćamo da ne radite ništa .Kad ćete na godišnji gospođo ?

New Report

Close