Čačić: Prije proljeća ne očekujem otvaranje kafića i restorana

Autor: Poslovni.hr , 27. prosinac 2020. u 09:38
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Prema svim statističkim pokazateljima, broj novozaraženih je u padu.

U Varaždinskoj županiji cijepljenje počinje najrizičnijom skupinom u Domu za starije koji ima 360 kreveta. Radimir Čačić, varaždinski župan, pojasnio je kako izgleda plan cijepljenja za tu županiju

‘Ja ću se svakako cijepiti, samo nažalost bez obzira na godine neću biti baš među prvima. Neću biti u prvoj grupi. Sutra u 13 sati, doktor Proskura, 88 godina, jedan od korisnika doma, koliko sam ja obaviješten, biti će prvi građanin Varaždinske županije koji će biti cijepljen. Nakon prvih pet cijepljenja ovdje, biti će cijepljeni djelatnici u hitnoj i Općoj bolnici Varaždin, isto tako simbolični brojevi. Sve zajendo je 525 cjepiva, brzo ćemo to riješiti’, rekao je Čačić za RTL.

Prema svim statističkim pokazateljima, broj novozaraženih je u padu.

“To je bilo jasno. Razumijem oprez, ali mi sad već četiri tjedna u kontinuitetu imamo pad svih pokazatelja. Prema tome, tu nema nikakve slučajnosti više. Stvari su potpuno jasne. Mi smo sa preko 1200 sa današnjim danom spustili na preko 300 incidenciju. Dakle za četiri puta je smanjena incidencija. Sad su to sasvim drugi brojevi”, poručio je Čačić.

Komentirao je i povratak života u normalnije uvjete te ukidanje mjera.

“Ne prije završetka cijepljenja najrizičnijih skupina, dakle ja prije proljeća ne očekujem. Mjere će sasvim sigurno biti do proljeća. Sve zemlje koje su otpustile ugostiteljstvo su doživjele porast. Sve”, izjavio je Čačić.

Komentari (8)
Pogledajte sve

Kad se formira PRVA TUŽBA ZA NAKNADU ŠTETE, OD STRANE  UGOSTITELJA , država će razmisliti i o  ranijem otvaranju kafića…………

Evo, ne moramo platiti najam-  taj račun najmodavac će sačuvati i dati državi,

Plaće …kakve su- takve su-..djelatnici će dobiti…i mogu mirno uživati kod kuće uz televiziju..

Ne moramo platiti  PDV…ionako ga ne ostvarujemo..

ALI,

tko će platiti izgubljenu dobit, iz koje je plaćen  kredit  banci za opremu – uredno do sada ?

Gdje je ostatak dobiti za plaćanje ostalih obaveza koja se tiču npr.leasing automobila,

troškova servisa, naknade ZAMPU, ugovora o godišnjoj distribuciji novina, telefona,

Tv-a , servisiranja opreme po ugovorima, nape, klima, reklama..itd….itd.

 

Sve smo to platiti kad je bila korona i zatvaranje PRVI PUT.., jer smo bili budale.

Ali, drugi put više -ne.

ALI, moramo platiti  i štetu koja je nastala  zatvaranjem….  hrana, namirnice, zalihe …..pa ne može  to stajati,,  trebalo je dosta toga baciti,. jer  su ugašeni  frižideri, uređaji, ….

Ova spika da se na dreku dobiva važnost više ne prolazi, a pogotovo ne od istrošenih političara na izmišljenim funkcijama!

Nije baš dokazano da se virus širi po restoranima ali ćemo ih svejedno zatvoriti. Mogla bi se Hrvatska naplaćati odšteta

Obične gluposti. Zašto bi kafići bili zatvoreni do proljeća,kada je korona već na izdisaju,kada svaku sedmicu dolazi 17 000 cjepiva pfizer (0,5% Hrvata),uz već 202 000 Hrvata koji su preboljeli koronu (5% Hrvata) i još dva cjepiva koja samo što nisu odobrena (moderna za nekoliko dana). Dakle,zašto do j… proljeća da budu zatvoreni kafići i restorani uz pridržavanje mjera,može li netko reći argument? Ili je danas svatko “stručnjak” za epidemiju?

New Report

Close