Butković otkrio hoće li biti poskupljenja cestarine na autocestama

Autor: Poslovni dnevnik , 20. travanj 2022. u 10:25
Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture/D. Javorović/PIXSELL

Istaknuo je i kako će cijene cestarina na autocestama, što se tiče Hrvatskih autocesta, ostati iste.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, obilazeći jučer saniranu dionicu državne ceste DC501, rekao je da je u dosadašnjem dijelu godine, što se tiče prometa na autocestama u odnosu na rekordnu 2019. godinu, ostvaren plus od 5,5 posto što se tiče prikupljenih sredstava.

“Kada gledamo odnos 2022. do sada i 2020. onda smo u plusu 35 posto, a u odnosu na prošlu godinu 22 posto. Tako da je promet na autocestama čak i bolji nego 2019.”, rekao je.

Istaknuo je i kako će cijene cestarina na autocestama, što se tiče Hrvatskih autocesta, ostati iste. “Promet je dobar i bolji nego 2019. godine i nema opravdanja za bio kakvo dizanje u ovom trenutku”, kazao je.

Na pitanje o projektu željezničke pruge Hrvatski Leskovac – Karlovac, Butković je rekao da je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave ponovno vratila odluku na odabir.

“Nakon što je HŽ Infrastruktura donijela odluku o odabiru, netko se žalio. HŽ Infrastruktura će za desetak dana donijeti novu odluku”, rekao je.

Kazao je da je teško reći koliko se kasni u provedbi tog projekta, da žalbe na natječajnu dokumentaciju i na odluke o odabiru nisu u ingerenciji ministra.

“Žao mi je da se one događaju i trebamo napraviti sve da kroz izmjene Zakona o javnoj nabavi zlouporabe takvih žalbi svedemo na minimum”, rekao je Butković.

Komentirajte prvi

New Report

Close