Burger na Viru ruši sve rekorde, košta preko 1200 kuna, a vlasnik kuka: ‘Iduće sezone ću morati udvostručiti cijenu’

Autor: Poslovni.hr , 31. kolovoz 2022. u 07:46
FOTO: Pixabay/Ilustracija

Sastojci su izuzetno delikatni i neke je vrlo teško pronaći, a u godinu dana prodali su sedam komada ovog burgera

Kraken bar na otoku Viru nudi svojim gostima burger za koji će morati izdvojiti nevjerojatnih 1250 kuna, a mladi ugostitelj Ante Bašić koji stoji iza njega tvrdi da će morati povisiti njegovu cijenu. Bašić kaže kako je svjestan da se radi o mnogima nepristupačnom jelu, no objašnjava da je riječ o vrhunskim namirnicama. Navodi kako je svjestan da su cijene mnogima previsoke, ali je želio napraviti nešto drugačije i bolje od uobičajene ponude.

– Da, točno je. Burger košta 1250 kuna. Ali, zbog njega sam svaki puta u minusu, jer su sastojci nevjerojatno skupi. Zato ću iduće sezone morati udvostručiti cijenu. Koštat će 2.500 kuna – otkrio je Ante za Zadarski.

U burgeru se nalazi pljeskavica od dvije vrste vrhunske i odležane govedine. Pecivo radi sam ugostiteljski objekt, te je karameliziran smeđim šećerom. Grand Marnier umak radi se od tog vrhunskog konjaka, a u burger ulaze i guščja jetra, karamelizirani luk u crnom vinu, rikola uzgojena pomoću UV svjetla u stopostotnom balsamico octu. U burger ide i  engleski sir za koji su morali dobiti posebne dozvole kako bi ga uvezli, te talijanski sir koji je poznat po tome što sazrijeva u pećini. Osim toga, u burger idu i cherry rajčice u  vinegrette umaku od mandarina, a kao dekoracija ide veliki rep jastoga.

– Tako sam izračunao da me svaki burger košta 1248 kuna kad se podmire svi troškovi. Zato ću ga iduće godine morati prodavati po duplo većoj cijeni, odnosno 2.500 kuna, jer ovako je neisplativ.

Sastojci su izuzetno delikatni i neke je vrlo teško pronaći. Kako je moja obitelj dugo u ugostiteljstvu, puno sam putovao i degustirao razne stvari po restoranima. Možda ovo jest najskuplji burger u državama bivše Jugoslavije, ali nije najskuplji na svijetu. U Belgiji se prodaje burger optočen dijamantima i zlatnim listićima, a cijena mu je 30 tisuća dolara – kazao je Ante za Zadarski.

U proteklih godinu dana prodali su sedam komada burgera, ali ugostitelj navodi kako imaju i druge puno povoljnije specijalitete. Nedavno su na burger došli i otac sa sinom iz Vukovara jer su vidjeli na Internetu snimku i htjeli su ga probati. – Istina! Ali ovo nije jelo koje ćete jesti svaki tjedan nego možda jednom u životu. Dečko će poželjeti izvesti djevojku na spoj na najskuplji burger u Hrvatskoj, pa će ga podijeliti, jer je dovoljno zasitan da se i dvoje mogu najesti. Želja mi je napraviti posebnu priču, a oni koji ne žele toliko platiti uvijek mogu izabrati nešto iz naše ponude u cjenovnom rangu od 50 do 100 kuna. Pića su od 10 do 2600 kuna, dakle, za svakog ima nešto – navodi.

Komentirajte prvi

New Report

Close