Bum kupnje kuna u UK sluti na sjajnu sezonu

Autor: Marija Crnjak , 25. travanj 2022. u 07:00
Navikli smo vidjeti proljetni porast prodaje kune, ali rast u ožujku je bez presedana, izjavio je Nick Boden/D. Puklavec/PIXSELL

Kupnja hrvatskih kuna tijekom prvog tromjesečja ove godine porasla je za 137 posto u odnosu na brojke zabilježene dvije godine ranije.

Hrvatska i Karipski otoci su pri vrhu najpoželjnijih destinacija za odmor Britanaca, pokazalo je novo kvartalno izdanje analize prodaje valuta koju radi Odjel za putovanja Britanske pošte.

Zabilježen je rast prodaje niza valuta u prva tri mjeseca 2022. naspram prvog kvartala 2020. godine, pri čemu snažan rast kupnje valuta za Hrvatsku i Karipske otoke sugerira da će to biti popularna odredišta turista.

Naime, kupnja hrvatskih kuna tijekom prvog tromjesečja ove godine porasla je za 137 posto u odnosu na brojke zabilježene dvije godine ranije. Karipske valute također su zabilježile visoku razinu rasta, najviše barbadoški i jamajčanski dolar, a snažan plus imaju i meksički pezo i istočnokaripski dolar.

“Navikli smo vidjeti proljetni porast prodaje hrvatske kune, ali rast u ožujku bio je bez presedana, što ukazuje da Hrvatsku čeka još jedna vrlo uspješna turistička godina”, izjavio je Nick Boden, voditelj odjela za putovanja.

Pregled troškova jela i pića po destinacijama pokazao je pak da su zbog slabe turske lire cijene u Marmarisu u Turskoj daleko najniže – obrok od tri slijeda s lokalnom bocom vina tamo košta oko 16 funti, na Barbadosu 119, u Cancunu 61, a u Poreču 55 funti. Hrvatska je peta po visini cijena od 11 destinacija.

Komentirajte prvi

New Report

Close