Brodosplit: Ultramarin isplovio na dokovanje u Viktor Lenac

Autor: Poslovni dnevnik , 20. prosinac 2020. u 22:00
Tomislav Debeljak / MILAN ŠABIĆ/PIXSELL

Nakon dokovanja, novogradnja će se vratiti u splitski akvatorij, gdje će se obaviti probne vožnje i završno opremanje prije primopredaje.

Novogradnja 487, putničkog broda za polarne ekspedicije, budući Ultramarine u subotu je iz luke brodogradilišta Brodosplit otplovila na dokovanje u Viktor Lenac.

Nakon dokovanja, novogradnja će se vratiti u splitski akvatorij, gdje će se obaviti probne vožnje i završno opremanje prije primopredaje u prvoj polovici veljače, priopćeno je iz Brodosplita.

“Tehnološki napredan brod za polarne ekspedicije (dugačak 128 i širok 21,5 metar, za 200 putnika u 103 luksuzne kabine i 140 članova posade) ugovoren je s američkom tvrtkom Quark Expeditions Travelopia grupacije.

Brod je u more porinut u svibnju ove godine i većim je dijelom sagrađen u pandemiji koronavirusa, što pokazuje sposobnost Brodosplita da i u najtežim uvjetima završava naručene poslove u ugovorenim rokovima”, pohvalili su se splitski brodograditelji.

Vrijednost putničkog broda za polarne ekspedicije Ultramarine veća je od 106 milijuna eura, kredit za njegovu gradnju osigurao je HBOR, a jamstvo je u svibnju 2018. dala hrvatska Vlada.

Kruzerom Ultramarine Brodosplit učvršćuje svoju poziciju na tržištu putničkih brodova do 200 metara duljine gdje konkurira u gradnji najmodernijih polarnih kruzera.

Komentirajte prvi

New Report

Close