Branko Roglić: Nisam u životu doživio pojeftinjenje. Cijene će rasti idućih tjedana

Autor: Poslovni.hr , 27. veljača 2023. u 16:02
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Njegova je tvrtka najveći distributer u Europi i on kaže da će proizvodi poskupljivati po kategorijama, ali i da se “nikom ne isplati poskupljivati jer na taj način pada prodaja”.

Vlasnik tvrtke Orbico, najvećeg europskog distributera robe, Branko Roglić komentirao je u N1 Studiju uživo poskupljenja s kojima se posljednjih mjeseci suočavamo. Kaže kako u narednih mjesec dana očekuje dodatni rast cijena.

“Kad netko kaže da neće biti poskupljenja… Svako poskupljenje ispod 10 posto je razumljivo i očekivano. To treba reći. Trajat će sve dok traje i energetska kriza. Vidite da se sad situacija malo stišava. Očekujemo da će se to za pola godine stišati i da će cijene energije doći na neku razinu kakva je bila ranije. Neće nikada biti isto, ali očekujem da će nešto biti razumnije. Ja u životu još nisam doživio da su cijene pojeftinile, a doživio sam da su poskupile. Računam da će u narednih mjesec dana cijene narasti sedam do deset posto”, govori Roglić.

Njegova je tvrtka najveći distributer u Europi i on kaže da će proizvodi poskupljivati po kategorijama, ali i da se “nikom ne isplati poskupljivati jer na taj način pada prodaja”.

“Nitko od dragosti ne poskupljuje svoj proizvod nego od prisile”, kaže dodajući da rad u njegovim kompanijama neće poskupljivati, ali da će na tržište prenijeti cijene koje dobije od dobavljača.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Trošak njegove firme je 18%, nije ni čudo da ga ne zabrinjava poskupljenje od 10% jer će njemu ostati više.

Sva sreća da prekupac bez dodane vrijednosti priča o poskupljenjima. Nema problema Slovenija je blizu, internet nabava također. Smanjit će se osobna potrošnja opako. Najave masovnih otpuštanja u IT sektoru se realnost. On je kanarinac u rudniku.

Srećom Roglić nema načina da muze Talijane a pošto granica nije daleko…

New Report

Close