Braniteljski staž političara i generala: Što sve otkriva Registar?

Autor: Poslovni.hr , 19. prosinac 2012. u 15:58
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar Predrag Matić danas je, nakon dugih godina prijepora, objavio Registar branitelja koji kod nekih otkriva samo broj dana u borbenom ili neborbenom sektoru, dok su drugi dali dozvolu za otkrivanje ratnog puta, piše Večernji list.

Ministar Predrag Matić danas je, nakon dugih godina prijepora, objavio Registar branitelja koji kod nekih otkriva samo broj dana u borbenom ili neborbenom sektoru, dok su drugi dali dozvolu za otkrivanje ratnog puta, piše Večernji list

>>> Objavljen Registar branitelja, evo gdje možete naći popis

Prema Registru branitelja ministar branitelja Predrag Matić je cijeli svoj braniteljski put proveo u MORH-u. U borbenom sektoru je proveo 1127, a u neborbenom sektoru 716 dana. Matić je dozvolio i objavu ratnog puta.

Ministar Ante Kotromanović je kao branitelj ukupno proveo 1986 dana, od toga 1854 dana u borbenom i 132 dana u neborbenom sektoru. U MUP-u je bio 129 dana, a ostatak ratnog puta proveo je u MORH-u. General Ante Gotovina je ukupno kao branitelj skupio 1857 dana. U borbenom sektoru je proveo 1740, a u neborbenom 117 dana. General Mladen Markač imao više braniteljskog staža i od Gotovine i od ministra Kotromanovića. Prema Registru branitelja Markač je u ratu proveo 2157 dana. Cijelo vrijeme je bio u MUP-u i u borbenom sektoru. Prema Registru predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko je 1131 dan proveo kao branitelj u borbenom sektoru u MUP-u. Vladimir Šeks je skupio 351 u borbenom sektoru u MORH-u. Branimir Glavaš, koji u BiH izdržava kaznu za ratni zločin, je kao branitelj proveo 590 dana, 405 u borbenom i 185 dana u neborbenom. Saborski zastupnik IDS-a Damir Kajin je "upisao" 18 dana borbenog sektora, a HDSSB-ov Dinko Burić je u borbenom sektoru proveo 721 dan. Izvorni članak pročitajte ovdje.

 

Komentari (4)
Pogledajte sve

Zanima me adresa na koju se mogu prijaviti sumnje za lažne branitelje.

Može, podržavam da se sav kukolj izvadi i spali.

Ne bih želio da se stane na ovome. Još uvijek ima 50ak tisuća partizana. Mora se i tamo napraviti revizija jer oni su daleko više koštali poreznu kasu (nekretnine i mirovine i ostala prava) nego branitelji iz domovinskog rata.

Ne želim ni da jedan krpelj izađe sit i siguran.

nemojte puno mudrovati ovo pa moglo bi onno nego kako koga se sada uhvati da je živjeo na slavi dragovoljaca branitelja uzeti mu sve i krivično ga osuditi a on neka dokazuje sa sudom da je ispravan . dosta smo mi do sada plačali đabalebaroše i bjelosvjetske hoštaplere kao domoljube

U normalnim državama na koje se vlada poziva ovo (koji nisu objavili, ali kada bi i objavili ovakvu listu) bi bila časna lista i stoga svi koji se ne bi našli na joj bili bi u “manje patriotski orijentirani”.

Kada se objavljivala porezna lista, nije se objavila lista platiša, nego lista neplatiša poreza, tj. crna lista. Po istoj logici, bilo bi sada potrebno objaviti listu dezertera i agresora na RH. To bi govorilo u korist dosljednosti ove vlade.

New Report

Close