Božo Petrov s obitelji uselio u kuću od 940.000 kuna

Autor: Poslovni.hr , 09. travanj 2018. u 09:52
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Po troškovniku je sve koštalo 940 tisuća kuna. Sve su financirali tako što su podigli kredit, osobno na 670 tisuća kuna, supruga na još 200 tisuća, dok su imali i nešto ušteđenog novca, kaže Petrov.

Još u srpnjuje Petrov rekao da iznos vrijednosti kuće neće dosegnuti milijun kuna, nego da će sve koštati maksimalno 120.000 eura.

S uređenjem se vjerojatno i približio da živi u objektu od milijun kuna, pišu 24sata. Podsjetimo, staru kuću na toj lokaciji je kupio nešto ranije, 2013. godine za 20-ak tisuća eura koje mu je, što Petrov nije nikad negirao, posudio rođak, monsinjor Martin Vidović. U imovinskoj kartici je i dalje prijavljena stara vrijednost kuće od 109 kvadrata. U kartici još stoji i da se Petrov zadužio “samo” 31.471 euro kod APN-a, a nema ni supruginog duga.

Izgradnja kuće privukla pažnju javnosti zbog korištenja subvencioniranog kredita od Agencije za promet nekretninama (APN).

Agencija je omogućila građanima korištenje subvencije za prvu nekretninu, dakle za kupnju stana, izgradnju ili renoviranje kuće, uz zadovoljavanje nekih kriterija. Prvenstveno kreditne sposobnosti. Kako je Petrov bio podstanar, a Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa je u to vrijeme zaključilo kako nema prepreka da državni dužnosnik koristi subvencije, obitelj Petrov će za izgradnju kuće otplatiti kredit po povoljnijim uvjetima od običnih, tržišnih. Dio kredita plaća banci, dio državnom APN-u kojem novac mora vratiti po kamati od dva posto.

Komentari (13)
Pogledajte sve

***ak je nekome vijest da izgradnja kuće od temelja do krova košta 940 000 kuna, onda nek se ubije, jer to toliko i košta, najmanje

Jel se siti radnica Kaštelanski staklenika …….. psihijatar je pa ono da bar psihološki pomogne !

A na koga je mislija kad je na zadnjm izborima rika ….”NEĆU VAS IZNEVJERITI”

Neka ste se vi Bože dovezali. A kako su se rađali portfelji teški stotine milijuna eura Končara ili Todorića, Perenčevića ili Špiljka, Mamića ili Horvatinčića i brojnih hadezeovih političara iz drugog medijskog ešalona, to ćete ostaviti institucijama one pravne države koja nikad neće zaživjeti.

Užas od članka ponašate se kao 24 sata.
Kakvu vrijednost za poslovni svijet u Hrvatskoj ima ova vijest.
Tu ste informaciju mogli poslati Državnom odvjetništvu ili Povjerenstvu za sukob interesa a ne ovdje tratiti prostor ovakvim trivijalnim vijestima.
Ima i ja stambeni kredit hoće te li i o meni članak objavit gospodine uredniče. Sram vas može biti.

New Report

Close