Božo Petrov: Milanovićeva ponuda je promašena, ne zanima me fotelja

Autor: Poslovni.hr , 27. studeni 2015. u 15:31
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Odluku o bilo kakvim potezima Mosta u sljedećim danima donijet će zajedničko tijelo saborskih zastupnika i Nacionalnog vijeća Mosta, a ne jedan čovjek, rekao je Petrov

Mostu je najvažnije provesti reforme, a ne prihvatiti ponude vezane za pozicije, poručio je u petak čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov, ocijenivši promašenom ponudu predsjednika SDP-a Zorana Milanovića da prihvati dužnost predsjednika Hrvatskog sabora i podrži koaliciju Hrvatska raste u formiranju nove vlade.

"Čini nam se da još uvijek pričamo različitim jezikom, jer Mostu je najvažnije provesti reforme i postići konsenzus oko istih, nego prihvatiti ponude vezane za pozicije, to jest fotelje. Ipak, nadamo se da je ovo korak prema onome za što se Most zalaže od početka, a to je reformska Vlada i konsenzus oko promjena koje su ključne za oporavak Hrvatske u cjelini", poručio je Petrov, čiju je poruku u priopćenju prenio Most.

Ponovio je stav Mosta otkako su počeli pregovori o sastavljanju nove vlade – želimo prvo usuglasiti reforme i dinamiku njihove provedbe, a tek onda možemo pričati o onome što je zadnjih dvadeset godina bila glavna tema – pozicije u Vladi ili parlamentu. 

"Mi smo obavili svoj dio posla, prezentirali smo program i reforme i sada je potez na HDZ-u i SDP-u. Od njih čekamo službeno pisano očitovanje. Odluku o bilo kakvim potezima Mosta u sljedećim danima donijet će zajedničko tijelo saborskih zastupnika i Nacionalnog vijeća Mosta, a ne jedan čovjek, tako da je ponuda Zorana Milanovića meni promašena", istaknuo je Petrov.

Komentari (25)
Pogledajte sve

25 izgubljenih godina i 25 godina kojima bi se pravosuđe trebalo baviti danonoćno. Dok jedni nakon četvrtstoljeća (!) traže reforme, neki na odlasku i bez saborske većine “dijele” pozicije i fotelje. Milanović je imao 4 godine za reforme. SDP je ukupno imao 8 godina za reforme – velika nula. HDZ je imao dvostruko više vremena za reforme – isto tako velika nula i štošta lošeg više. Dok i jedni i drugi misle da će moći i dalje kao dosad, treći se (barem) zalažu za reforme i promjene, jer je krajnje vrijeme za to. Jedni se uzdaju u manjinsku vladu preko pozicije predsjednice, drugi si umišljaju da drže većinu i da mogu mlatiti onima i gledati s visine na one od kojih ovise. S druge strane Most se je od jedne cjeline pretvorio u kokošinjac, koji umjesto da se drži čvrstih sadržaja i provedbe toga, sada pokušava glumiti nekog mediatora tj. neku moralnu vertikalu. Treba zasukati rukave i raditi za dobrobiti narod i države a daleko manje laprdati i lamentirati. RH je društveno i financijski pred ponorom. Krajnje je vrijeme da netko pametan preusmjeri ovaj brod koji plovi u nepovrat.

Upravljanje državom neupitno podrazumijeva i poslovno upravljanje iz niza razloga. Zatvarati oči pred nužnim mjerama čini štetno upravljanje državom, a državnu upravu nakupinom interesnih grupacija sa kazališnim ulogama. Problem nastaje kod izbora menadžera. U kriznom menadžmentu mjere se provode brzo i učinkovito, a RH nema vremena! Vjerovati da će dokazano loš menadžment, istim mjerama, polučiti drugačiji rezultat je iluzorno i neozbiljno!

Zamislite ovog jadnog čovjeka koji je primao prijetnje – SAKRIO SE I SVOJU FAMILIJU na sigurno,
a onda se išao požaliti …………KOME ???? Predsjednici , jao..!
Kao kad , daš jedinicu zločestom djetetu , koje te poslije toga pljune- a ti se potužiš
ocu djeteta- RAVNATELJU…….

Natjerati nekoga? POTPISATI OBVEZUJUĆI UGOVOR U SABORU? Ima to zakonsko uporište ili
nema?

HDZ im sve potpiše….nema frke…a poslije………?

Mene više brine, sam LIK Bože / lidera/ koji je odjedanput postao VAŽAN ….
Mali samozatjni dječarac, koji se molio Bogu i ufao u vjeru, sada je glavni .LIK. Psihijatar.
Šta želi, diktirati masi, pokazati snagu volje , uma i vjere…
Zar nije dovoljno poslati pismeni UGOVOR STRANCI s kojom želiš surađivati, i dogovoriti
što treba napraviti. i koje su posljedice ako se dogovoreno ne napravi?

Mi trebamo uređenu državu. Zar DILETANTI iz redova HDZ , mogu prije 2 godine uopće skužiti
šta moraju raditi…? Pa , to im je minimalan rok za uhodavanje………?!

Božo, požuri……..izaberi promjene koje su REALNE u 4 godine…kasnije ćeš raditi ono što se ne može
tako brzo rušiti , i što je trajalo 25 godina !

New Report

Close