Božinović predstavio nova pravila za osobne, vozačke i putovnice, usput otkrio što će biti s tržnicama

Autor: Poslovni.hr , 06. travanj 2020. u 13:10
Foto: pool

Davor Božinović u Saboru je predstavio paket zakona.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović danas je u saboru predstavio paket od četiri zakona kojima se produljuje rok trajanja osobnih iskaznica i drugih dozvola, a sve s ciljem da u epidemiji koronavirusa što manje građana dolazi na šaltere policijskih postaja, odnosno da ostanu doma.

U paketu zakona, koji je vezan uz rad Ministarstva unutarnjih poslova, dopune su zakona o putnim ispravama, o osobnoj iskaznici, o sigurnosti prometa na cestama te o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Svim građanima, kojima osobna iskaznica istekne za trajanja epidemije, ona će vrijediti i 30 dana nakon njezina prestanka. Građanin koji je već podnio zahtjev za novu osobnu iskaznicu, a nije ju preuzeo, moći će to učiniti 30 dana nakon epidemije. Isto vrijedi i za vozačku dozvolu, za odjave vozila, podizanje već izrađenih dozvola i dokumenata o nadzornom pregledu. Novi rokovi ne vrijede za tehnički pregled i registraciju vozila. Njih će građani i gospodarski subjekti i dalje obavljati u propisanim rokovima zbog sigurnosti prometa na cestama.

Građanima će se za trajanja epidemije omogućiti i korištenje putovnice kojoj istekne rok, a najdulje 30 dana od dana nakon njezina prestanka. Time se u prvom redu ide na ruku hrvatskim državljanima kojima putovnica istekne za trajanja epidemije, a nalaze se u inozemstvu.

Davor Božinović najavio je u ponedjeljak da će donijeti odluku o otvaranju tržnica Nacionalni stožer civilne zaštite donijeti možda već sutra.

“Traju sastanci s lokalnim stožerima civilne zaštite i udrugama gradova i općina i kada dobijemo povratnu informacije o tome koje su mjere poduzete odluka o otvaranju tržnica će biti objavljena, očekujem da to može biti već i sutra”, kazao je Božinović predstavljajući Saboru paket od četiri zakona kojima se produljuje rok trajanja osobnih iskaznica, vozačkih dozvola, oružnih listova i putovnica.

Komentari (1)
Pogledajte sve

ja bi zamolio da mi se produlji registracija za godinu dana. ko u Njemačkoj, u Njemačkoj je uvijek sve bolje. Osim onih kobasa u pakiranju od po 100 grama. Joj, kad sam to vidio mislio sam  si koja sirotinja.

New Report

Close