Božinović najavio još promjena na granicama, objavio i kad će se odlučivati o mogućem popuštanju mjera

Autor: Poslovni.hr , 15. siječanj 2021. u 11:30
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Na konferenciji za novinare Davor Božinović pojasnio je i novu odluku o režimu prelaska državne granice.

“Hrvatski državljani u slučaju neodgodivih razloga mogu boraviti u susjednim trećim zemljama mogu boraviti do 12 sati. To su rijetke situacije, kad za osobe zaista nema drugog izbora”, rekao je Davor Božinović.

Dodao je da se odluka o putnicima koji dolaze s područja na posebnoj listi HZJZ-a odnosi na sve, i na njihove državljane i državljane svih država koji dolaze iz tih zemalja. Podsjetimo, radi se o putnicima iz Velike Britanije i Južnoafričke Republike, za koje vrijedi da mogu ući u RH samo s negativnim testom na koronu i moraju u karantenu na 14 dana. Karantena se može skratiti na 7 dana u slučaju još jednog negativnog testa.

Na pitanje hoće li biti popuštanja mjera od 1. veljače Davor Božinović je rekao da mu je jasno očekivanja, ali da je činjenica da su tek ovaj tjedan donijeli odluku o produženju mjera do 31. siječnja.

“Imamo puno razumijevanja i nije nam u interesu braniti ništa osim onoga što procijenimo da se mora napraviti. U tom smislu ćemo nekoliko dana prije nego istekne trajanje te zadnje odluke raspraviti o daljnjim koracima. Sve što se radi radi se kako bi se nastavilo s efikasnim načinom borbe protiv epidemije. O mjerama razmišljamo stalno, ali nije realno da ćemo bilo kakvu promjenu najaviti danas”, jasan je bio Božinović te pojasnio da će se u iduća dva tjedna pratiti što će se događati u Hrvatskoj i izvan Hrvatske te ovisno o tome predlagati i donositi nove odluke.

Komentirajte prvi

New Report

Close