Božinović demantirao Capaka: U ovom trenutku nema ukidanja covid potvrda

Autor: Poslovni.hr , 07. veljača 2022. u 15:16
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je najave mogućeg parcijalnog ukidanja covid potvrda. Ranije danas Krunoslav Capak rekao je da Hrvatska razmatra tu opciju. No, čini se da ništa od toga.

Šef Stožera Davor Božinović se obratio javnosti. Novinari su ga pitali o izjavi Krunoslava Capaka koji je rekao da se razmatra djelomično odustajanje od covid potvrda, što je Božinović komentirao riječima: “Otišlo je van kako je otišlo”.

“Ne možemo govoriti konkretno o ukidanju covid potvrda. Vidjeli ste da je Njemačka najavila da ide u ublažavanje mjera prije Uskrsa, to je još daleko. Pratimo situaciju. U ovom trenutku nema ukidanja covid potvrda”, rekao je Božinović.

“Mi još uvijek imamo visoku incidenciju. Otkad smo ih uveli, detektirali smo 125.000 pozitivnih, oni su spriječeni da inficirani dođu na posao. Time smo usporili širenje korone u radnim prostorima i osigurali funkcioniranje javnih djelatnosti. One su pokazale svu svoju korist. Ne mogu vam reći koje su to brojke na kojima bi se išlo na ukidanje”, rekao je Božinović.

“Mi još nismo u fazi visoke procijepljenosti, ali smo u fazi visoke incidencije i o tome svemu moramo voditi računa”, zaključio je šef Stožera.

Komentirajte prvi

New Report

Close