Bombašu iz Botinca prijeti i prijava za pokušaj ubojstva

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. travanj 2013. u 10:58
Robert Anić / PIXSELL

Neslužbeno je riječ o 52-godišnjem Branku N., ratnom veteranu koji je bombu na terasu kafića bacio nakon što se posvađao s nekim gostima.

Muškarcu uhićenom sinoć nakon što je bacio bombu na terasu kafića u zagrebačkom naselju Botinec, pri čemu je ozlijeđeno sedam osoba, prijete prijave za dovođenje u opasnost, ali i pokušaj ubojstva, doznaje se u policiji.

Neslužbeno je riječ o 52-godišnjem Branku N., ratnom veteranu koji je bombu na terasu kafića bacio nakon što se posvađao s nekim gostima. Dokažu li se te tvrdnje istinitima policija će ga, osim za dovođenje u opasnost "općeopasnom radnjom ili sredstvom", kazneno prijaviti i za pokušaj ubojstva na štetu ljudi s kojima se ranije posvađao.

Prema tvrdnjama očevidaca i vlasnika kafića koje prenose mediji Branko N. se posvađao s grupom muškaraca, otišao kući i vratio se s bombom. Eksploziv je bacio među goste na terasi na kojoj su i tijekom policijskog očevida ostali krvavi tragovi i komadi odjeće i obuće sedmero ozlijeđenih.

Nakon toga "bombaš" navodno nije niti pokušao bježati s mjesta događaja, nego se odmah po dolasku policije predao.

U policiji kažu da je od sedmero ozlijeđenih troje teže, ali da nisu u životnoj opasnosti. Otkrivaju da će uhićeni, koji je najverojatnije bio pod utjecajem aklohola, tijekom jutra biti odveden na ispitivanje u službene prostorije.

Kako osim s njim policija mora razgovarati s ozlijeđenima i svjedocima, dovršetak kriminalističkog istraivanja očekuje se tek tijekom poslijepodneva ili sutrašnjeg jutra. Protiv osumnjičenog će tada biti podnesene kaznene prijave, a on izveden pred suca istrage koji će mu najvjerojatnije odrediti jednomjesečni istražni zatvor.

Komentirajte prvi

New Report

Close