Bol spreman za sezonu, za posjetitelje osigurali i antigenske testove

Autor: Marta Duić , 13. travanj 2021. u 10:07
Foto: TZO Bol

Krajem travnja planira se otvaranje i prvih bolskih hotela

Turistička zajednica Bola u suradnji s ordinacijom opće medicine dr. Markice Tomića dogovorila je od utorka, 13. travnja, provođenje antigenskih testova kako bi omogućili svojim gostima što ugodniji i sigurniji boravak u Bolu. Zahvaljujući tom potezu posjetitelji će vrlo brzo imati podatke radi li se o COVID-19 ili nekoj drugoj respiratornoj infekciji.
Bol je ujedno i prvo otočko mjesto u Splitsko dalmatinskoj županiji koje je osiguralo uslugu antigenskog testiranja, što je još jedan od pokazatelja odgovornosti ovog mjesta te ozbiljnih priprema za predstojeću sezonu.
Tijekom travnja planiraju provesti i cijepljenje većine turističkih djelatnika, a do kraja svibnja očekuje se procijepljenost lokalnog stanovništva od 50%.
Zračna luka Brač trenutno ima najavljene letove iz Ljubljane, Dusseldorfa, Zagreba, Beča i Linza. Letovi se prilagođavaju epidemiološkoj situaciji, a početak zračnog prometa očekuje se u drugoj polovini svibnja. Direktor Zračne luke, g. Tonči Peović, ističe da će se testiranje na Covid antigenskim testovima organizirati na poziv organizatora putovanja ili aviokompanije.
Krajem travnja planira se otvaranje i prvih bolskih hotela,  u kojima će gostima biti dostupne maske za lice, a provodit će se sve potrebne i definirane epidemiološke mjere i protokoli.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close