Blaženka Divjak odlazi iz politike, evo čime će se sad baviti

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. srpanj 2020. u 11:23
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Za neizvjesnu jesen sve je pripremljeno i to omogućuje budućem ministru ili ministrici lakši početak, napisala je.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak objavila je u utorak na facebooku da se vraća akademskoj karijeri, uz nadu da će se započeti reformski procesi nastaviti, a u školstvu je, ističe, sve pripremljeno za neizvjesnu jesen.

“Rezultati parlamentarnih izbora pokazali su da građani očekuju da ministri budu političari s izbornim legitimitetom. Stoga se ja vraćam svojoj akademskoj karijeri i nadam se da će se svi ovi reformski procesi nastaviti”, napisala je Divjak.

Nastavak tih procesa, dodaje, ne ovisi samo o budućem ministru ili ministrici već i o tome koliko ljudi u sustavu obrazovanja i znanosti žele i bore se za promjene te koliko smo mi kao društvo zreli i odgovorni.

“Za neizvjesnu jesen sve je pripremljeno i to omogućuje budućem ministru ili ministrici lakši početak”, ističe Divjak, podsjećajući da je sljedeći veliki korak već pripremljeni projekt cjelodnevne nastave.

“Čini se da oko njega postoji široko suglasje te može biti dobar primjer i test kontinuiteta politika u obrazovanju”, smatra Divjak.

Zahvalivši svima koji su joj u tri godine mandata pružali podršku u uvođenju promjena u obrazovanje i znanost, podsjeća da je u Vladu ušla kao stručnjak u području obrazovanja i znanosti na poziv HNS-a te ostvarila što je obećala: kurikularnu reformu općeg obrazovanja, reformu strukovnog obrazovanja, poticanje izvrsnosti u obrazovanju i znanosti, kao i rekordno ulaganje u obrazovanje i znanost.

“Način na koji je sustav obrazovanja odgovorio na krizu uzrokovanu koronavirusom pokazuje da smo uspjeli obrazovanje učiniti sposobnim odgovoriti na izazove i potrebe društva, pa čak i krizne situacije”, ističe Divjak.

Komentirajte prvi

New Report

Close