Bivšim članovima uprava isplaćivale su se premije životnih osiguranja i do 100.000 eura?

Autor: Poslovni.hr , 04. veljača 2017. u 10:23
Foto: Shutterstock

Ministar državne imovine Goran Marić krenuo je s uvođenjem reda u javnim poduzećima kada su u pitanju plaće, bonusi i povlastice članova uprava.

 Analiza koju je provelo ministarstvo pokazala je da je situacija takva da se ne zna tko pije, a tko plaća.

"U nekima je čak nemoguće utvrditi kolika je stvarno plaća članova uprave, jer nije utvrđena bruto plaća kako je to zakonom definirano", ističe Marić.

Kako doznaje Dnevnik.hr, po napuštanju tvrtke, bivšim članovima uprava isplaćivale su se premije životnih osiguranja i do 100.000 eura. U jednom poduzeću – troje menadžera isplatilo si je bonus od čak 15 milijuna kuna.

Ministar želi da direktori imaju dobre plaće, ali i uvesti jasne kriterije za menadžerske ugovore u skladu s veličinom, uspješnosti i ekonomskom snagom poduzeća. Promjene su, kaže, već počele.

"Prijedlozi ugovora se dostavljaju ministarstvima na uvid i ministarstva odobravaju potpisivanje takvih ugovora između Nadzornih odbora i članova uprave. Do sada nikada nitko iz ministarstva nije ni znao kakvi su ugovori potpisivani", rekao je Marić.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Slušam na dnevniku kako je Siniša Petrović izvlačio novce kroz kriminalne radnje.
Pitanje Cvitanu dali je ispitao koliko je taj ist Petrović izvukao iz Badela 1862 kro toboznje savjetovanje Badelovih uprava od Srđe Oreba,Zvezdane Blažić i sadašnjeg neopredjeljenog ali prema potrebi može biti sve Ive Markotića.
Pod savjetovanjem Siniše Petrovica Badel 1862 je doveden do ruba propasti
Lopovi i kriminalci,ukoliko Cvitan nekrene to rijesavat imat ce ulicu i zavrsit ce onako kako jedino zasluzuju.
Cvitane Cvijo nemožes vise zataskavat kriminal u Badelu 1862 i u drugim tvrtkama počmi radit posao za što te mi pošteni građani naše Hrvatske i plaćamo.

Poštovani ministre Marić jesteli pročešljali Badel 1862? znateli koliko je ispaćeno Zvjezdani Blažić i Srđanu Orebu za osiguranja preko 100000 eura za svakog plus ogromne otpremnine koje su sami sebi isplacivali.
Badel gurali u provaliju a za sebe izvukli bogastvo.
Ministre Marić jeli znate za prljavu rabotu navedenih osoba sa bivšim zamjenikom ministra financija Šegonom gdje su odradili strasan kriminal.
A sadašnji direktor Ivo Markotić isplacuje ogromne iznose sebi podobnima te kupuje skupa auta podobnima.
Molim kao branitelj i pošteni građanin stanite na put kriminalcima i sa njima u zatvor i oduzet im svu imovinu koju su stekli na mafijaski način.

na naslov sam , do sad komentira 100 puta u drustvu da mi nije jasno kako jos nitko nije shvatio da kroz osiguranja izvlaci ogromna lova !!!
e moji novinari !!!

New Report

Close