Bivši ministar vraća se svojoj prvoj profesiji, sada u privatnom sektoru

Autor: Marija Crnjak , 13. siječanj 2022. u 14:18

Centar Siniše Varge surađivat će i s državnim osiguravateljem, u tijeku su upisi pacijenata te formalizacija ugovora sa HZZO-om.

Bivši ministar zdravstva Siniša Varga, inače doktor dentalne medicine, početkom godine otvorio je Ustanovu za zdravstvenu skrb – Centar za osmijeh na zagrebačkoj Malešnici.

Kako stoji u današnjoj objavi, Centar za osmijeh ustanova je namijenjena za čitavu obitelj, a u tijeku su upisi pacijenata te formalizacija ugovora sa HZZO-om, koji će standardno pokrivati dio stomatoloških radova, uključujući i protetske.

Iako je javnosti najpoznatiji kao političar i ministar zdravstva u Vladi Zorana Milanovića, te kao konzultant, Varga je aktivan u svojoj struci.

Diplomirao je na Stomatološkom Fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1990. godine, a specijalizaciju je završio 1997. iz stomatološke protetike na Stomatološkoj klinici Kliničkog bolničkog centra Zagreb. Pune 23 godine vodio je Ambulantu za kiruršku protetiku, Kliničkog zavoda za oralnu kirurgiju, Klinike za kirurgiju lica i čeljusti, Kliničke bolnice Dubrava. Budući da je to jedini centar takve vrste u Republici Hrvatskoj, radio je na unapređenju kirurško-protetske struke uvođenjem i primjenom modernih metoda u dijagnostici, liječenju i rehabilitaciji pacijenata s urođenim ili stečenim defektima lica i čeljusti.

Pored toga, redovito sudjeluje u izobrazbi medicinskih sestara, zubnih tehničara, nemedicinskog osoblja te pripravnika i specijalizanata iz stomatološke protetike, oralne kirurgije, maksilofacijalne kirurgije i otorinolaringologije. Radi svog stručnog rada na unapređenju struke od Ministarstva zdravstva je stekao titulu primarijus 2007. godine, podsjeća se lu današnjem priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close