Bivši gradonačelnik Gospića ostao bez posla pa otišao u Irsku raditi kao skladištar

Autor: Poslovni.hr/Hina , 19. listopad 2019. u 10:08
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Vrhunac karijere doživljava pobjedom na lokalnim izborima 2013. godine, kad postaje gospićki gradonačelnik.

Bivši gradonačelnik i predsjednik Kluba HDZ-a u Gospiću od jučer živi i radi u Irskoj, nakon što je ostao bez posla zbog raskola ličkog HDZ-a.

Petar Krmpotić nakon duge političke karijere otišao je raditi kao skladištar u Irsku, a svoj HDZ čiji je vijećnik, nije ni obavijestio o odlasku, navodi Jutarnji list.

Podsjećaju da je Krmpotić bio tajnik Grada Gospića, predsjednik Skupštine Ličko-senjske županije, dva puta predsjednik gradskog HDZ-a te je obnašao razne funkcije koje su mu pripadale po stranačkim zaslugama, kao što je primjerice predsjedanje Upravnim vijećem Veleučilišta "Nikola Tesla".

Vrhunac karijere doživljava pobjedom na lokalnim izborima 2013. godine, kad postaje gospićki gradonačelnik. Četiri godine kasnije imao je manje sreće jer je u "revanšu" izbore dobio aktualni gradonačelnik Karlo Starčević pa se Krmpotić morao zadovoljiti mjestom predsjednika Kluba HDZ-a u Gradskom vijeću, što je formalno i danas.

Ruku spasa nakon gubitka izbora pružio mu je tada najmoćniji Ličanin, župan Darko Milinović, zaposlivši ga u Županiji kao pročelnika-tajnika. Stvari su pošle po zlu Milinovićevim izbacivanjem iz HDZ-a. Krmpotić ja tada shvatio da mora ostati pod stranački skutima želi li političko preživljavanje, što ga je u konačnici stajalo radnog mjesta, jer ga se Milinović nedavno riješio, ističe Jutarnji list.

Dnevnik piše da je bivši političar posao našao u trgovačkom centru Musgrave u mjestu Kildare nedaleko od Dublina te da je u životopisu zatajio "sjajnu ličku političku karijeru".

Imat će plaću između 1800 i 2200 eura, koja s prekovremenim radom može iznositi i do 3000 eura.

Živjet će u hostelu s dvadesetak soba u kojemu će kuhinju dijeliti s ostalim radnicima, među njima i jednim Ličaninom, što će ga stajati oko 700 eura.

Povjerenik odavno rasformiranog Gradskog odbora HDZ-a Gospića Ivica Radošević nije želio komentirati odlazak bivšeg stranačkog šefa. Ne zna se ni što će biti s njegovim vijećničkim mandatom jer o odlasku formalno nije izvijestio stranku, donosi Jutarnji list.

Komentari (10)
Pogledajte sve

Da je l.opov ne bi iša tražiti posao u Irsku. Vjerojatno mu je bija pun kufer svega pa ono ….
Nije to niš ….

A svi smo mi pod kozom isti. To je nas problem. Stalno trazimo krivca i nikad nitko od nas nece reci da je za nesto kriv. Od dna do vrha ljestvice !

čovjek je našao posao u skladu sa sposobnostima i ne srami ga se raditi.za pohvalu

a7ibaba, di si ti radio, balkanski poslodavci do te mjere cjede radnika da mu je poso u belgiji, danskoj, svapskoj ili irskoj godisnji, s jednom stvari se slazem u ovim komentarima, zapadnoevropski poslodavci ce se cesto iznenadit sto su zaposlili nakon citanja dobre biografije balkanca, musgrave je nesto slicno ko bivsi agrokor ovdi, imaju velpro, konzum i bog te pitaj sto sve ne, superkonzumi im se zovu supervalue i zajedno s malim konzumima koj se zovu drugacije imaju oko 750 poslovnica, slicno ko konzum ovdi, na razgovoru za poso sam im bezuspjesno pokusao objasniti da kad zaposljavaju balkanca trebaju zaposlit onog ko svake tri godine ima 2mj radnog staza, onaj ko u 3 godine ima 36mj staza je poso dobio ne jer je dobar radnik nego jer je klijent nekog u esdepeadezetu ili u tudmanizmu, odlucili su nauciti na tezi naci, nadam se da nas nece sve mjeriti istim metrom kad svate o cemu je bilo rjec

New Report

Close