Bivše toplice Vlade Zeca oživit će po receptu Pevecova Picoka

Autor: Biserka Ranogajec , 26. srpanj 2013. u 17:33
Rudolf Radiković za Sv. Martin već dugo traži strateškoga partnera za još 32 mil. eura ulaganja/ Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL

Toplice Velika preuzeo je od Podravske banke, koja će sufinancirati projekt od 12 mil. eura, dio će tražiti od EU.

Rudolf Radiković, većinski vlasnik Toplica Sveti Martin na Muri i direktor đurđevačkog hotela Picok, preuzeo je od Podravske banke Toplice Velika pokraj Požege.

Po uzoru na hotel Picok, koji je također Podravska banka imala u vlasništvu nakon što su propali Višnja i Zdravko Pevec, vodit će projekt obnove toga zapuštenog sportsko-rekreacijskog centra u Požeškoj dolini. Toplice Velika godinama se iznajmljuju samo za korištenje ljetnih bazena, a prije desetak godina bile su u vlasničkoj vezi s Kamen-Ingradom, velikom građevinskom tvrtkom koju je vodio Vlado Zec i koja je u međuvremenu propala. 

 

60milijuna

eura uloženo je od 2004. u Sv. Martin na Muri

Picek ove godine na nuli 
Radiković je vođenje hotela Picok u Đurđevcu preuzeo u listopadu 2011. nakon što je s Podravskom bankom dogovorio otplate kredita i ušao u vlasništvo s još jednim partnerom iz Crne Gore. Hotel Picok trebao bi ove godine poslovati na pozitivnoj nuli, dok bi se od iduće godine počela otplaćivati glavnica kredita dogovorenog s bankom.Podravska banka, kaže Radiković, spremna je sada financirati njegov idući projekt u Požeškoj dolini pod nazivom Zlatne terme Velika, za koji se trenutačno izrađuje dokumentacija za lokacijsku dozvolu. Od ukupne investicije u iznosu od 12 milijuna eura dio se planira kandidirati i za EU fondove. Radiković planira do početka listopada ove godine prikupiti svu dokumentaciju kao bi projekat bio spreman za prijavu EU fondovima. U Toplicama Velika planira sagraditi hotel sa 84 sobe, wellness i kongresnim centrom, poliklinikom i termalnim bazenima površine tisuću kvadrata koji će raditi cijele godine.

Radit će se i novi vanjski bazeni na 2500 četvornih metara koji će raditi tijekom ljeta jer je termalna voda gotovo identična onoj u Krapinskim i Daruvarskim toplicama. Hotel s četiri zvjezdice bit će ekološki i iskorištavati solarnu energiju, imati toplinske crpke, a za energiju koristit će se i topla voda. Radiković vjeruje u brži i kvalitetniji razvoj turizma u Požeškoj dolini jer su toplice smještene samo desetak kilometara od Požege, na rubu Papuka, zaštićenog parka prirode, a datiraju još iz 18. stoljeća. Osim prenoćišta i hotela s dvije zvijezdice u Požegi, u tom kraju nema primjerenih hotelskih kapaciteta, a Velika je kao lokacija zanimljiva i zbog vinogradarstva, vinarstva i gastonomije. 

Novi brend za Sv. Martin 
Sveti Martin na Muri za Radikovića je posve druga priča. Tamo je vlasnicima najveći problem spora otplata investicije zbog gospodarske krize koja je negativno utjecala na brži razvoj kontinentalnoga turizma. Radiković već dugo pregovara s trima velikim hotelskim tvrtkama, iz Izraela, Slovenije i Španjolske, koje su ponudile svoj menadžment na način da se koriste njihovo ime i prodajni kanali. "Vjerujem da ćemo se do kraja godine odlučiti s kime sklopiti ugovor. Očekujemo da će potom naša prilično nepoznata destinacija u Europi postići bolju cijenu, ime za koje se odlučimo jamčit će određenu uslugu. Riječ je o novom brendiranju preko jednog već etabliranog svjetskog brenda. Moramo postići više cijene kako bismo isplatili naše investicije koje su od 2004. iznosile više od 60 milijuna eura", kaže Radiković. Sv. Martin već dugo traži strateškoga partnera za nastavak investicija. Novi, već gotovi projekti teški su 32 milijuna eura, a od potencijalnih partnera Radiković možda izabere i jedan od stranih fondova s Bliskog istoka koji se najčešće javljaju.

Komentirajte prvi

New Report

Close