‘Bio sam protivnik poslova ispod stola’

Autor: Saša Paparella (VLM) , 23. prosinac 2013. u 22:00
Zlatko Koračević, bivši predsjednik Uprave HEP-a/Jurica Galoić/PIXSELL

Kad sam se suprotstavio poslovanju ispod stola, morao sam otići iz HEP-a”, tvrdi Koračević.

Poslovni dnevnik je u ponedjeljak objavio kako je Zlatko Koračević u ožujku 2012., prvih dana svog mandata na mjestu predsjednika Uprave HEP-a, raskinuo ugovor o preseljenju tvrtki-kćeri HEP-Opskrba i HEP-ESCO iz zgrade Elektroprojekta u jeftinije i nove urede u poslovnom centru Almeria, a koji je potpisao njegov prethodnik Leo Begović.

Zbog raskida ugovora slučaj je završio na sudu, gdje je u petak nepravomoćno presuđeno da HEP mora tvrtki Trius nekretnine, vlasniku Almerije, isplatiti skoro milijun kuna plus zatezne kamate. Koračević, koji je u međuvremenu i sam smijenjen, naknadno nam je pojasnio razloge svoje odluke. "Ukupan trošak preseljenja tih dviju tvrtki, a koji uključuje i seljenje niza telekomunikacijskih uređaja, bio bi daleko veći čak i od eventualne naknade štete. Odmah po dolasku u Upravu HEP-a, s Upravom Elektroprojekta sam dogovorio za četiri do pet eura nižu cijenu najma po kvadratnom metru, što je ispalo manje od 21 eura, koliko je prethodna Uprava ugovorila s vlasnicima Almerije. Čudi me što oni sami to nisu napravili", kaže donedavni šef HEP-a.

"Nadalje, posao je sklopljen bez javnog natječaja, pa je i to bio razlog da raskinem ugovor. Samo u nabavnim procesima HEP godišnje plaća i do 400 milijuna kuna više nego što bi se po tržišnim cijenama trebalo. U 2011., na 80 posto javnih ponuda stizala bi samo po jedna ponuda. Kad sam se suprotstavio poslovanju ispod stola, morao sam otići iz HEP-a", tvrdi Koračević. 

Komentirajte prvi

New Report

Close