Bez najpovoljnije ponude kod 77% obveznika

Autor: Poslovni dnevnik , 29. studeni 2017. u 21:59
Izrađen je priručnik s primjerima, radi edukacije

Nedostatak iskustva i znanja prepreke provođenju kriterija ekonomski najpovoljnije.

Analiza stanja javne nabave pokazala je da 77 posto obveznika nije koristilo kriterij ekonomski najpovoljnije ponude u tim postupcima (koji je obvezan od 1. srpnja), a i nadalje će se raditi na unaprjeđenju sustava javne nabave, istaknuto je u srijedu na predstavljanju rezultata istraživanja projekta "Jačanje administrativnih kapaciteta u sustavu javne nabave RH s naglaskom na kriterij ekonomski najpovoljnije ponude".

Projekt su provodili Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU, Projekt jednako razvoj, Algebra, Pučko otvoreno učilište Algebra i Blink. 

Kroz analizu stanja javne nabave pokazano je da je sustav uspješan i više od 80 posto obveznika Zakona o javnoj nabavi prepoznalo je programe izobrazbe i programe usavršavanja.

Od navedenih 77% obveznika koji nisu koristili taj kriterij prilikom postupaka javne nabave. mnogi su kao razloge naveli nedostatak smjernica, iskustva i znanja. Zbog toga je izrađen priručnik s praktičnim primjerima razrade kriterija ekonomski najpovoljnije ponude, da bi se obveznike još educiralo.

Komentirajte prvi

New Report

Close