Bez drame, NCP ima strateškog partnera

Autor: Suzana Varošanec , 16. svibanj 2016. u 22:01
Goran Prgin, vlasnik NCP grupe/D. Jarmaz/PIXSELL

Due diligence je u tijeku.

Pred tvrtkom NCP-Remontno brodogradilište Šibenik, unatoč dugotrajnoj blokadi zbog koje je Fina predložila otvaranje stečaja tvrtke, svijetla je budućnost, izričit je Roko Vuletić, predsjednik Uprave NCP Grupe, koja je vlasnik više od 90% udjela u NCP-u, i to na temelju dokapitalizacije u skladu s predstečajnom nagodbom.

Vijest o Fininom prijedlogu za otvaranje stečaja nad jednom od Prginovih tvrtki zatekla ga je na službenom putu izvan Hrvatske, dok je Vuletić također izvan zemlje – u Iranu, gdje kreću razgovori 70 hrvatskih gospodarstvenika predvođenih predsjednicom RH Kolindom Grabar Kitarović s prijavljenih 120 iranskih tvrtki koje su zainteresirane za suradnju. "Radimo na rješenju blokade, s čime ćemo upoznati Finu i sud. Imamo strateškog partnera koji će podmiriti sve obveze vjerovnicima iz predstečajne nagodbe te otkupiti dugove koje članica Grupe ima prema Jadranskoj banci", iznosi Vuletić ističući i da je banka u sanaciji, zbog čega nije u mogućnosti reprogramirati kreditne obveze.

"U poslovanju smo se vratili na pretkrizno radoblje. Grupa je u 2015. ostvarila 126 milijuna kuna prihoda, što je porast od 15% u odnosu na 2014. Zaposlili smo i 35 novih radnika –  175 ih je u obje tvrtke, dok za nas radi i 70 stalnih koopenarata", kaže Vuletić. Due diligence je u tijeku, trebao bi, doznajemo, završiti za mjesec dana, kad Vuletić očekuje sklapanje ugovora i deblokadu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close