Bernardić predlaže besplatni internet u širem centru Zagreba za studente, turiste i građane

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. studeni 2012. u 15:31
Davor Bernardić (PXL)

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine kaže da Zagrebu treba novi tehnološki identitet.

 Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić danas je na svečanoj proslavi Dana Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) u Zagrebu istaknuo važnim bolje povezati obrazovni i znanstveni sektor kako bi Zagreb što prije dobio novi tehnološki identitet, a pozvao je i gradske vlasti da što prije omoguće korištenje besplatnog interneta, posebno studentima.

"Zagrebački studenti, turisti, ali i svi ostali građani trebali bi u širem centru grada moći pristupiti internetu besplatno. To je projekt koji se može realizirati vrlo brzo, u roku od nekoliko mjeseci, a sve kako bismo Zagreb razvili u smjeru istinske turističke metropole, u kojemu mladi ljudi i ostali građani imaju na raspolaganju sve što im je potrebno za ugodniji život i rad", poručio je Bernardić.

Naglasio je da bi besplatni internet posebno trebali uvesti u blizini svih obrazovnih institucija. "Vjerujem da će Skupština podržati tu ideju i da će se već u idućem proračunu osigurati sredstva za ovaj projekt", dodao je.

Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) je institucija s najvećom tradicijom u obrazovanju stručnjaka za ta područja u Hrvatskoj. U prilog toj činjenici govori više od 18 tisuća diplomiranih inženjera, više od 2.200 magistara znanosti i više od 700 doktora znanosti koji su svoje studije završili na FER-u.

Komentirajte prvi

New Report

Close