Beroš poziva na zajedništvo: Virus se širi na sve strane, ulazi u hrvatski zdravstveni sustav

Autor: Poslovni.hr , 16. listopad 2020. u 12:14
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U posljednja 24 sata zabilježen je 1131 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2.

Ministar zdravstva Vili Beroš u podne se obratio medijima povodom velikog povećanja novozaraženih koronavirusom u Hrvatskoj. U posljednja 24 sata zabilježen je 1131 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 4233.

Ministar je istaknuo kako virus ulazi u zdravstveni sustav, kuca na vrata domova umirovljenika, i širi se na sve strane.

– Ako sada odustanemo od zajedništva, dopustit ćemo da virus upravlja našim životima – naglasio je Beroš.

Ministar je također rekao kako je nužno da se pridržavamo propisanih mjera.

– Mjere nisu kazna, one su donesene da preživimo ovu ugrozu. Naš zdravstveni sustav funkcionira zbog truda djelatnika, ali i to vrijeme ima svoje granice. Krajnje opasno je minorizirati učinke ovog virusa, istaknuo je Beroš.

– Trudimo se balansirati mjere, naš cilj nije zatvoriti gospodarstvo. Cilj nam je naći suživot sa virusom, kazao je ministar.

Krunoslav Capak rekao je kako Hrvatska ima najlibelarnije mjere u Europi, te apelira na građane da se pridržavaju mjera. Samo na taj način može se očekivati manji rast novozaraženih.

Na konferenciji je istaknuto i kako trenutno nema veliki porast teško oboljelih.

 

 

 

 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Kako evropske pare nisu stigle tako i naš stožer izbjegava novi lockdown… Ali ako se ovako nastavi, zatvorit će nas u veljači kako bi smirili situaciju pred sezonu. Sve je podređeno proračunu i njegovoj potrošnji… Neka ljudi i krepaju, samo da vlada ne mora rezati.

New Report

Close