Beroš se izjasnio o popuštanju mjera, naglasio i koji je dodatan izazov

Autor: Poslovni.hr , 12. svibanj 2021. u 15:19
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Iz Udruge ugostitelja tvrde da nisu dobili poziv na cijepljenje te da su se zaposleni u manjim restoranima i kafićima sami morali organizirati.

Vili Beroš danas je u Splitu odgovarao na novinarska pitanja, a jedno od njih odnosilo se na zahtjev zagrebačkog stožera za popuštanjem mjera u glavnom gradu, koje bi uključilo i dozvolu kafićima da rade u zatvorenom prostoru.

“Kao ministar zdravstva želim se baviti strukom, ne želim ulaziti u mogući politički kontekst toga zahtjeva. Struka će, razmatrajući podatke iz dana u dan, donijeti sve daljnje odluke kada ćemo popuštati mjere. Moram reći da je jasno da je svima želja što prije vratiti se u normalne životne tijekove, ali najbolji način za to je pridržavati se mjera, cijepiti se i onda će virus odustati”, rekao je Beroš, a prenosi HRT.

Na pitanje hoće li biti novih mjera nakon 15. svibnja Beroš je ponovio da sve ovisi o epidemiološkoj situaciji. Rekao je da je dodatni izazov to što se približava turistička sezona te da je cilj osigurati njeno uspješno odvijanje.

“To ćemo napraviti pridržavajući se mjera, sprječavajući širenje virusa i cijepljenjem. To je put prema uspjehu”, rekao je ministar.

Iz Udruge ugostitelja tvrde da nisu dobili poziv na cijepljenje te da su se zaposleni u manjim restoranima i kafićima sami morali organizirati. Što kaže Beroš na to?

“Riječ je o županijskim elementima u postupanju, dobili su zadatak popisati sve zainteresirane i dostaviti ih županijskim koordinatorima. Mi smo odlučili cijepiti prioritetne skupine jer želimo poslati gostima poruku da je Hrvatska sigurna destinacija. Procjepljivanje turističkih djelatnika je od iznimne važnosti”, rekao je.

Upitan hoće li covid-putovnica ovo ljeto biti ulaznica za sve, Beroš je odgovorio:

“Ako dozvolimo virusu da ostane među nama, morat ćemo naći neki način suživota. Hoće li to biti covid-putovnica, certifikat koji će nam omogućivati razne aktivnosti, od putovanja, koncerata, ulaska u dućane, to ćemo vidjeti. Nadam se da ćemo kao društvo pokazati zrelost, da ćemo postići razinu procijepljenosti koja će potjerati virus iz populacije i da ćemo se vratiti u normalne tijekove. Možda je to što ste rekli jedna od mogućnosti, međutim aproksimativno je pitanje i ne mogu decidirano odgovoriti”, rekao je.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Da, sad se iz stožera čuje druga pjesma zbog predstojećih izbora. Popuštanje mjera.  Dva tjedna nakon izbora bude opet stezanje i zaoštravanje mjera. Prozirno.

 

New Report

Close