BAT do kraja godine ulaže 45 mil. eura

Autor: Darko Bičak , 06. rujan 2018. u 22:00
Antal Bekefti, generalni direktor BAT-a za Adria regiju/Luka Stanzl/PIXSELL

U Zagrebu je predstavljena nova tehnologija e-cigareta, glo, koja se temelji na zagrijavanju duhana.

Do kraja godine ulaganja British American Tobaccoa (BAT) u Hrvatsku od preuzimanja TDR-a dosegnut će 45 milijuna eura, kazao je Antal Bekefti, generalni direktor BAT-a za Adria regiju prilikom prezentacije nove tehnologije e-cigareta "glo" jučer u Zagrebu.

Naime, BAT je predstavio novitet duhanske industrije koji je zapravo elektronski uređaj koji bi, kako očekuju u BAT-u, u doglednoj budućnosti u potpunosti mogao zamijeniti cigarete. Kako je pojasnio Bekefti, lansiranje uređaja nove generacije je dio nastojanja ove kompanije da postane predvodnik u transformaciji globalnog duhanskog rizika s ciljem kontinuiranog razvoja proizvoda i smanjenja rizika po zdravlje.

"Hrvatska je postala središte BAT-ove Adria regije te nastavljamo s rastom proizvodnje, investicija i zapošljavanja u njoj. Tijekom 2017. smo u Hrvatskoj imali proizvodnju od 7,5 milijardi komada cigareta da bi se to ove godine povećalo na 12 milijardi dok se za narednu godinu planovi za proizvodnju 20 milijardi cigareta ", kazao je Bekefti te dodao da BAT pokriva 80 posto hrvatske proizvodnje duhana, preko tvrtke Hrvatski duhani iz Virovitice, a da ovaj biznis u Slavoniji osigurava oko 3000 radnih mjesta.

Sam uređaj glo predstavlja modificiranu e-cigaretu, koja i dalje daje nikotin, ali ne katran i ostale supstance. Uređaj zagrijava duhan do maksimalnih 240 stupnjeva Celzijusovih te korisnicima pruža doživljaj sličan pušenju cigareta, ali potencijalno manje štetan. Uređaj, koji košta 100-injak eura ali će se u promotivnom razdoblju prodavati u pola cijene, je za sad dostupan samo u Zagrebu te će uskoro biti na čitavom tržištu Hrvatske i regije.

Uz glo idu i duhanski umetci, neo sticks, čija cijena će odgovarati postojećoj cijeni kutije cigareta. Iz BAT-a pojašnjavaju da se glo puni kao i svi elektronski gadgeti, putem mikro USB punjača, a jedno punjenje je dovoljno za 30 "popušenih cigareta". Sami umetci su već dostupni na tržištu na svim mjestima na kojima se i inače kupuju cigarete. 

Komentirajte prvi

New Report

Close