Banke zadovoljne, problemi s mobilnim bankarstvom

Autor: Poslovni dnevnik , 02. siječanj 2023. u 22:00
I gradske tržnice jučer su spremne dočekale kupce s prvim eurima/R. Anić/PIXSEL

HUB je istaknuo da je već oko 2.700 bankomata softverski prilagođeno, opskrbljeno gotovinom i spremno za isplatu euro novčanica.

Najveće banke izvijestile su o uspješnom prelasku na euro i dostupnosti svih usluga za klijente.

”Zagrebačka banka uspješno je provela postupak prilagodbe sustava na euro i sve usluge banke u potpunosti su dostupne klijentima, koji tako mogu nesmetano obavljati sva plaćanja debitnim i kreditnim karticama, a u potpunosti je dostupno i internet bankarstvo”, izvijestili su iz Zabe.

O uspješnom prelasku na rad s eurima izvijestile su i HPB i PBZ čiji je predsjednik Uprave Dinko Lucić istaknuo: “Najkraći put od ulaska u Europski tečajni mehanizam II do uvođenja eura, koji je za Hrvatsku bio kraći 11 dana od Slovenije ili 225 dana od Slovačke veliki je kompliment Vladi, Ministarstvu financija i HNB-u, ali je predstavljao i velik izazov za banke da tako brzo provedu najsloženiji projekt. Zadovoljni smo što smo sve zadatke izvršili u skladu s očekivanjima i omogućili našim klijentima nesmetanu tranziciju u ovu veliku svjetsku valutu”, poručio je Lucić.

O uspješnom prelasku i povratku na redovno radno vrijeme poslovnica od utorka izvijestile su i Erste banka i OTP banka koja je izvijestila da radi na otklanjanju poteškoća u radu mobilnog bankarstva.

HUB je istaknuo da je već oko 2.700 bankomata softverski prilagođeno, opskrbljeno gotovinom i spremno za isplatu euro novčanica. Svih oko 4000 bankomata bit će prilagođeno do 15. siječnja.

Komentirajte prvi

New Report

Close