Bandićeva stranka je propala. Nema novca, grca u dugovima, od imovine nešto namještaja i jedna kaciga

Autor: Poslovni.hr , 23. listopad 2023. u 12:47
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Trgovački sud u Zagrebu u stečajnom postupku nad Bandić Milanom 365 – Strankom rada i solidarnosti postavio je privremenog stečajnog upravitelja koji u roku od 30 dana treba predati izvješće o imovini dužnika, iznosu troškova stečaja te može li imovina pokriti troškove postupka.

Privremeni stečajni upravitelj Predrag Filajdić ovlašten je stupiti u poslovne prostorije stranke u zagrebačkoj Praškoj ulici te mu se mora dopustiti uvid u poslovne knjige i dokumentaciju dužnika, ističe se u rješenju.

Sudska odluka uslijedila je nakon ročišta o prijedlogu za otvaranje stečaja održanog 17. listopada, a na prijedlog samog dužnika s potpisom predsjednika stranke i poslovnog direktora Slavka Kojića gdje je kao stečajni razlog navedena nesposobnost za plaćanje i prezaduženost.

“Nesposobnost za plaćanje posljedica je rješenja o prethodnoj mjeri Trgovačkog suda u Zagrebu od 14. studenoga 2022. kojom se nalaže Financijskoj agenciji (Fini) da zabrani svim bankama u kojima dužnik ima otvoren račun isplate s njegova računa”, ističe se u prijedlogu s potpisom Slavka Kojića podnesenom kraja lipnja u kojem se zaključuje i da je “imovina manja od dugova”.

U prijedlogu se navodi i da Bandić Milan 365 nema nekretnina, a da imovinu čini 67 pokretnina, uglavnom uredskog namještaja, računala, fotoaparata i prateće opreme, hladnjaka, perilica posuđa, ali i, kao kuriozitet, ”kaciga vespa vj bijela L” iako postojeći skuter (moped) vespa s istaknutim stranačkim obilježjima nije naveden u popisu imovine stranke.

Zaključno, pokretnine Bandić Milana 365 procijenjene su na 9651 euro, a cjelokupna imovina uključivši i potraživanja i blokirani novac na računima iznosi 96.146 eura. Istovremeno, obveze do 30. lipnja iznose 355.327 eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close