Bandić osniva dva nova gradska ureda kako bi bili učinkovitiji

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. rujan 2019. u 15:37
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Na pitanje što predviđa u vezi izmjena Generalnog urbanističkog plana (GUP), s obzirom da je ranije rekao kako računa na “mudrost premijera Plenkovića i HNS-a po pitanju izmjena GUP-a”, Bandić je odgovorio kako on ne radi posao premijera ni predsjednika HNS-a, pa neće ni oni raditi njegov.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ustvrdio je u srijedu da se dva nova gradska ureda ne osnivaju radi zadovoljavanja kadrovskih apetita koalicijskih partnera, kao što tvrdi oporba, već da bi Gradska uprava bila djelotvornija i transparentnija te još više u funkciji građana i poduzetnika.

Na dnevnom redu sutrašnje sjednice Gradske skupštine je i Bandićev prijedlog o osnivanju Gradskog ureda za zastupanje i razdvajanju Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove na dva ureda, čime će Zagreb imati ukupno 27 gradskih ureda. Oporba optužuje Bandića da to radi kako bi zadovoljio kadrovske apetite svoga koalicijskog partnera HDZ-a.

"Pa valjda neću pitati oporbu u Gradskoj skupštini kako ću posložiti stvari u uredima da bolje funkcioniramo i budemo veći, bolji i efikasniji servis građanima i logistika poduzetnicima", rekao je Bandić na konferenciji za novinare uoči sjednice Gradske skupštine. 

Na pitanje što predviđa u vezi izmjena Generalnog urbanističkog plana (GUP), s obzirom da je ranije rekao kako računa na "mudrost premijera Plenkovića i HNS-a po pitanju izmjena GUP-a", Bandić je odgovorio kako on ne radi posao premijera ni predsjednika HNS-a, pa neće ni oni raditi njegov.

"Zašto bih ja razgovarao o tome, ne vidim razloga. Radim unutar djelokruga i ovlasti koje imam", ustvrdio je na pitanje je li o izmjenama GUP-a razgovarao s premijerom.

U vezi GUP-a je "hladan kao špricer"

"Što se tiče GUP-a, hladan sam kao špricer. GUP ima određenu proceduru, po kojoj vozimo uz dužno štovanje prema premijeru i potpredsjedniku Vlade Štromaru. Nudimo partnerski i normalan odnos. Nemam razloga biti nervozan, ništa u Zagrebu u zadnjih 19 i pol godina nisam napravio da nije bilo otpora, ali nikada nisam odustao", poručio je Bandić.

Dodao je kako ustavna tužba zbog GUP-a ide svojim tijekom jer je Zagreb jedini grad u kontinentalnoj Hrvatskoj koji za izmjene GUP-a mora tražiti suglasnost Ministarstva graditeljstva. Kaže da je to sve nastalo "u onoj famoznoj Vladi gospodina čiji su tadašnji službenici pisali protuzakonito rješenje" o njegovu porezu na izbornu kampanju od 18 i pol milijuna kuna, o čemu ima pravomoćnu presudu Viskog upravnog suda.

"To je sve nastalo u to vrijeme, a o tome ću nešto reći krajem devetog mjeseca, nakon čega u Hrvatskoj ništa više neće biti kao što je bilo. Bandić nakon 20 godina obnašanja druge izvršne funkcije u ovoj zemlji treba progovoriti o licemjerstvu i dvostrukom moralu svih koji su visjeli pred vratima gradonačelnika i tražili kojekakve protekcije", kazao je Bandić.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Još rodijaka treba uposliti. Jbt po ovome London bi trebao 70.000 uhljeba da moze funkcionirati.

stižu novi uhljebi ne moram ni čitati

New Report

Close