Bakić probio i drugi postavljeni cilj – donirano više od 100 tisuća dolara za uvođenje robotike u škole

Autor: Bernard Ivezić , 19. siječanj 2017. u 12:04
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Crowdfunding kampanja “BBC micro:bit — STEM revolucija u školama”, koju je pokrenuo Nenad Bakić, do podneva u četvrtak, dva dana od početka, premašila je iznos od 100 tisuća dolara donacija.

Do sada je projekt uvođenja STEM-a u 6. i 7. razrede hrvatskih osnovnih škola Croatian Makersa podržalo 700 donatora sa čak 110.484 dolara, a stigla je i rekordna donacija od 10.000 dolara, hrvatske softverske tvrtke Terminal Works.

>> Građani zasuli osnivača Croatian Makersa tisućama dolara

Investitor Nenad Bakić u srijedu je u manje je od 24 sata uspješno proveo dio reforme obrazovanja o kojoj političari jalovo raspravljaju već više od 24 godine. Njegova crowdfunding kampanja na Indiegogou u rekordnom je roku prikupila više od 60 tisuća dolara potrebnih za kupnju 3600 BBC micro:bit kompleta za učenje matematike, programiranja i robotike. Zahvaljujući tome već iduće školske godine učenici šestih i sedmih razreda u 360 škola diljem Hrvatske imat će praktičnu nastavu u području STEM-a (Science, Technology, Engineering and Mathematics).

Bakić je nakon toga cilj povisio na 100 tisuća dolara, a sada se čeka hoće li ljestvicu podići još više.

Uz privatne osobe sve veći broj donacija daju i tvrtke.

Najveći donator ovog projekta, osim tvrtke Terminal Works,  dosad je Gavin Susman koji je donirao 6000 dolara, slijede Nenad i Rujana Bakić s 3000 dolara donacije i predsjednica CISEx-a Tajana Barančić koja je donirala 2500 dolara.

Opširnije o svemu čitajte sutra u tiskanom izdanju POSLOVNOG DNEVNIKA.
 

Komentari (6)
Pogledajte sve


Ma baš je on donirao

Imaš negdje članak gdje piše da je on osobno donirao 3.000 $.
Najveći pojedinačni ulagač je dao 6.000 $.


Ma baš je on donirao

Žalim vas.

***svaka čast!


Ma baš je on donirao

Jadan si !

New Report

Close