‘Back to school’ ponude mamac i za inspektore

Autor: Ana Blašković , 24. kolovoz 2021. u 22:00
Foto: G. Stanzl/PIXSELL

Nadzor bi se trebao provoditi od 26. kolovoza i trajati to završetka takvog posebnog oblika prodaje.

Državni inspektorat najavio je da će uoči početka školske godine krenuti u ciljane inspekcijske nadzore trgovaca zbog ‘značajnog’ oglašavanja raznim školskim akcijama. Nadzor bi se trebao provoditi od 26. kolovoza i trajati to završetka takvog posebnog oblika prodaje.

“S obzirom na to da nastavna školska godina 2021./2022. počinje 6. rujna, trgovci značajno oglašavaju posebne oblike prodaje naziva ‘Akcije za novi početak školske godine’, ‘Back to school’ i slično, tržišna inspekcija provodit će ciljane inspekcijske nadzore poslovne prakse trgovaca radi utvrđivanja ima li u istoj elemenata nepoštene poslovne prakse te isticanja cijena proizvoda”, priopćio je Državni inspektorat.

Inspekcije će obuhvatiti dječju odjeću i obuću, školske artikle i pribor poput torbi i ruksaka, računala, pametne satove…

Kontrolirat će se poštuju li trgovci Zakon o zaštiti potrošača kojima se uređuje isticanje cijena proizvoda, posebnih oblika prodaje te u vezi s tim nepoštena poslovna praksa trgovca.

Lani je tržišna inspekcija u nadzorima akcija obavila 106 inspekcijskih nadzora utvrdivši 15,1 posto prekršaja zbog neisticanja ili nepropisnog isticanja cijena, uvjeta prodaje te sporadično nepoštenu poslovnu praksu.

Komentirajte prvi

New Report

Close