Bacio bombu na radnike HEP-a koji su mu došli isključiti struju, jedan je kritično

Autor: Poslovni.hr , 27. siječanj 2021. u 11:47
FOTO: Borna Filic/PIXSELL

Nakon što je policija objavila da je u Pakracu muškarac bacio eksplozivnu napravu na dvije osobe, HEP je potvrdio da su napadnuti njihovi djelatnici.

“Dana 27.01.2021. godine oko 9,15 sati tri radnika HEP-Operator distribucijskog sustava d.o.o., Elektre Križ napadnuti su eksplozivnom napravom prilikom obavljanja isključenja električne energije po nalogu opskrbljivača na mjernom mjestu u Pakracu.

Dva radnika su u napadu zadobili tjelesne ozljede te im je ukazana hitna medicinska pomoć.

Više informacija o okolnostima samog događaja moći ćemo dati nakon završetka policijskog očevida.

Uprave HEP-a d.d. i HEP-ODS-a, vodstvo sindikata radnika HEP-a i Udruge branitelja HEP-a zgroženi su ovim događajem te najoštrije osuđuju napad na radnike HEP-a koji su uredno obavljali svoj redovni posao.

Radnici HEP grupe dijele ogorčenje i zabrinutost s obiteljima i kolegama napadnutih radnika”, stoji u priopćenju HEP-a.

Podsjetimo, u srijedu oko 9.20 sati u Ulici Jana Žiške u Pakracu muškarac (71) bacio je eksplozivnu napravu na dvije muške osobe koje su ozlijeđene te im se pruža liječnička pomoć u pakračkoj bolnici.

Ozlijeđeni muškarci stari su 52 i 55 godina, a težina njihovih ozljeda zasad nije poznata.

Lokalni portal mojportal.hr javlja kako je jedan HEP-ov radnik u napadu koji je počinio M.A. kritično i liječnici mu se bore za život. Pišu kako mu je teško stradala glava i trbuh. Kako javljaju, drugi je radnik prošao nešto bolje. Iako mu je tijelo puno šrapnela od eksplozivne naprave i stradao mu je bubnjić, nije životno ugrožen.

Iz policije su izvijestili kako je uhićen 71-godišnji muškarac.

Komentirajte prvi

New Report

Close