‘Obnova vrijedna kao Pelješki most’

Autor: Poslovni dnevnik , 29. svibanj 2023. u 06:00
Ministar Branko Bačić, zajedno sa županom Stjepanom Kožićem, Željkom Turkom i ministrom Davorom Božinovićem/R. ANIĆ/PIXSELL

Bačić je uvjeren je da će sredstva namijenjena za obnovu na zagrebačkom području značajno premašiti, te je pozvao izvođače da nastave raditi istim intenzitetom.

Ministar prostornoga uređenja Branko Bačić izjavio je u petak u Zaprešiću da se u Zagrebačkoj županiji iz Fonda solidarnosti financira 148 projekata obnove od potresa, ukupne vrijednosti 273 milijuna eura, što je gotovo vrijednost Pelješkog mosta bez pristupnih cesta.

Bačić i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović održali su u petak u Zaprešiću sastanak s gradonačelnikom Željkom Turkom i zagrebačkim županom Stjepanom Kožićem te su obišli zgrade Pučkog otvorenog učilišta, četiri privatne zgrade i zgradu suda koja kreće u rekonstrukciju.

Bačić je uvjeren je da će sredstva namijenjena za obnovu na zagrebačkom području značajno premašiti, te je pozvao izvođače da nastave raditi istim intenzitetom. Naglasio je da će do kraja godine izgraditi sve zamjenske zgrade.

Komentirajte prvi

New Report

Close