Bačić i Erlić dobili ‘zeleno svjetlo’ u Saboru

Autor: Poslovni dnevnik , 17. siječanj 2023. u 22:00
Branko Bačić uz mjesto ministra graditeljstva preuzeo je dužnost i potpredsjednika Vlade/P. Macek/PIXSELL

Hrvatski sabor u utorak je potvrdio Branka Bačića za novog ministra graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine te potpredsjednika Vlade nakon čega je položio prisegu.

Vlada je jučer i službeno dobila dva nova člana. Hrvatski sabor u utorak je potvrdio Branka Bačića za novog ministra graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine te potpredsjednika Vlade nakon čega je položio prisegu.

Dobio je glasove 77 od ukupno 151 zastupnika, koliko ih ima Sabor. Protiv je glasovao 51 zastupnik, suzdržanih nije bilo, a rezultate glasovanja zastupnici su popratili pljeskom.

Na novoj dužnosti naslijedio je Ivana Paladinu koji je s čelnog mjesta ministarstva otišao opterećen sporom i neefikasnom obnovom na Banovini i u Zagrebu.

Šime Erlić dobio je u utorak povjerenje Hrvatskog sabora da preuzme Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU nakon čega je položio prisegu.

Dobio je glasove 77 od ukupno 151 zastupnika, koliko ih ima Sabor. Jedan zastupnik bio je suzdržan, a 51 je bio protiv. Na novoj dužnosti naslijedio je Natašu Tramišak koju je premijer Plenković razriješio dužnosti u sklopu najnovije mini rekonstrukcije Vlade.

Erlića je u ponedjeljak za novog ministra regionalnog razvoja i fondova EU podržao i saborski Odbor za regionalni razvoj i fondove EU sa sedam glasova za i jednim protiv, onim Sanje Radolović iz SDP-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close