AZTN i dalje obezglavljen jer Vrdoljak ne želi Cerovca

Autor: Marija Brnić , 23. listopad 2013. u 22:00
Mladen Cerovac zamjenik je bivše šefice AZTN-a Olgice Spevec/Žarko Bašić/PIXSELL

Mladen Cerovac bio je siguran kandidat, no onda je ministar gospodarstva predložio novo ime…

Prije desetak dana istekao je mandat predsjednici Vijeća Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) Olgici Spevec, no još nije imenovan njezin nasljednik na čelu AZTN-a.

Kako doznajemo iz Banskih dvora, odluka o tome neće biti donesena ni na današnjoj Vladinoj sjednici, na dijelu zatvorenom za javnost, na kojemu se u pravilu donose odluke o kadrovskim promjenama u državnim i javnim institucijama. Prema neslužbenim informacijama, do zastoja je došlo jer u Vladi nisu zadovoljni prijedlogom koji je stigao u zadnji čas iz Ministarstva gospodarstva. Gotovo sigurnim i u Vladi usuglašenim smatralo se postavljanje Mladena Cerovca, još aktualnog zamjenika Olgice Spevec, na njezinu poziciju, za koju je posljednjih tjedana višekratno pozivana da odradi još jedan, treći mandat.

No, kad se još jednom pokazalo da je Olgica Spevec odlučna u nakani da napusti AZTN i okrene novu stranicu u karijeri, HNS-ov ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak u priču s čelnom pozicijom nastoji uvesti, kako doznajemo u Vladinim krugovima, posve novo ime, navodno iz odvjetničkih redova. S njegovim prijedlogom navodno nisu zadovoljni SDP-ovi članovi Vlade, pa će imena novog predsjednika, kao i još dvoje članova Vijeća, kojima su također polovicom listopada istekli mandati, biti odgođena za još tjedan dana. Za sam AZTN daljnje odgađanje odluke o imenovanju čelnih ljudi, koje nakon Vlade još mora odobriti i Sabor, znači i dodatne blokade u radu.

Olgica Spevec, naime, formalno je i dalje u AZTN-u, no ona nema ovlasti za donošenje odluka, a ni Vijeće bez novih članova i novog predsjednika ne može postupati. U tijeku je, primjerice, nekoliko velikih postupaka ocjenjivanja dopuštene koncentracije, od Agrokora i Mercatora, iNovina i Tiska, do HT-a i Optima telekoma. Potonji slučaj posebno je u "cajtnotu" budući da je ta koncentracija posljedica predstečajne nagodbe nad Optimom, a prvo ročište u tom postuku, na kojmu se glasuje o prihvaćanju plana financijskog i operativnog restrukturiranja Optime, sazvano je za 5. studenoga. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Oni koji nešto znaju o sportu, znaju da je najskuplji sport lovstvo. Tako je poznato da je Vrdoljak član Lovačkog saveza Hrvatske i Lovačkog društva Mursa iz Osijeka.
• Zakonom o lovstvu uređuje se gospodarenje lovištem i divljači. Gospodarenje obuhvaća uzgoj, zaštitu, lov i korištenje divljači i njezinih dijelova.
Poslovi gospodarenja lovištem i divljači imaju gospodarsku, turističku i rekreativnu funkciju te funkciju zaštite i očuvanja biološke i ekološke ravnoteže prirodnih staništa, divljači i divlje faune i flore.
Tako se definira politika lovstva!!! A kako se definira politika HNS-liberalnih demokrata??? Da li je to politika koja uređuje odnos između oligarhije i plutokracija do individua? Da li je to proaktivno( retroaktivno) djelovanje i izazivanje autokracije? Koliko li je u pravu Reinhard Kühnl u svojoj knjizi „Oblici građanske vladavine – liberalizam – fašizam“??? Zašto zov po totalitarizmu zaziva 33% njemaca,40% stanovnika Francuske i Velike Britanije, dok njih 60% u Poljskoj zaziva totalitarizam, kao uostalom i u večini drugih država???!!!
Tko utječe na politički izbor poslije izbora?Kada će političke stranke i njihovi lideri, već u izbornoj kampanji predstaviti svoju buduću administraciju?

New Report

Close