AZOP poslao važno upozorenje građanima

Autor: Poslovni.hr/Hina , 19. studeni 2019. u 15:19
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Građane koji su već dali podatke nepoznatim osobama AZOP je uputio da takve slučajeve prijave nadležnoj policijskoj postaji.

Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP) upozorila je u utorak građane da pripaze kome prosljeđuju svoje osobne podatke, jer su se na društvenim mrežama ponovno pojavile lažne nagradne igre.

Lažne igre generiraju se kroz lažne stranice trgovačkih lanaca i poznatih brendova, a trenutno je riječ o Lesnini, Konzumu i Lidlu čiji organizatori od sudionika traže fotografiju osobne iskaznice.

Građane koji su već dali podatke nepoznatim osobama AZOP je uputio da takve slučajeve prijave nadležnoj policijskoj postaji.

Riječ je o kaznenim djelima nedozvoljene upotrebe podataka.

Agencija je pozvala građane da budu oprezni kad su u pitanju njihovi osobni podaci te da ih ne prosljeđuju nepoznatim i nedovoljno poznatim osobama čiji identitet nije moguće dovoljno utvrditi.

Građanima koji žele sudjelovati u nagradnim igrama Agencija savjetuje da prije početka igre provjere vjerodostojnost organizatora i nagradne igre te izvoru objave, bilo da je riječ o internetskim stranicama ili društvenim mrežama.

Komentirajte prvi

New Report

Close